fbpx

Klar til Jules Verne Trophy rekordforsøg

Related Articles: Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video, Jules Verne Trophy: IDEC SPORT i genlydsrekord Jorden rundt
Inkluder i Newsletter: Ja

Så er de på banen igen - Yann Guichard og Dona Bertarelli og ni øvrige sejlere i teamet vil forsøge at slå rekorden Jorden rundt.

Fra den 24. oktober går teamet i ‘code red’ - på stand-by, for det rigtige vejr-vindue. Rekorden, som er sat tilbage i 2017, lyder på 40 dage, 23 timer og 30 minutter, og det vil være det ultimative mål, udtaler skipper Yann Guichard i en pressemeddelelse modtaget på redaktionen tirsdag aften.

Det er en ganske erfaren besætning, og teamet består ud over gamle kendingen, også af nye men stadig yderst erfarne folk - tidligere indehavere af Jules Verne Trophy, Volvo Ocean Race sejlere og ikke mindst en ekspert-router i land.

Besætningen

Dona Bertarelli (54 år) - tidligere Jorden rundt deltager

Thierry Chabagny (50) - to gange Jorden rundt.

Greg Gendron (39) - Ingen Jorden rundt erfaring, men skaber god stemning om bord

Clément Giraud (41) - Netop afsluttet Vendée Globe 

Jacques Guichard (42) - Vagt-kaptajn, og været med siden Spindrift tiden.

Pierre Leboucher (41) - OL-sejler og deltaget i Le Figaro.

Christopher Pratt (41) - Ingen Jorden rundt erfaring - men 100% fokuseret og stærk mand om bord.

Xavier Revil (51) - Tidligere indehaver af Jules Verne Trophy - skipper Yann Guich har kendt Xavier siden sine Optimist-år, og Xavier har været med projektet siden starten af ​​Spindrift-eventyret. 

Benjamin Schwartz (36) - navigatør - har tidligere deltaget i Le Figaro og i Volvo Ocean Race. 

Julien Villion (30 år) - tidligere Le Figaro deltager 

Jean-Yves Bernot (router): En anerkendt specialist, han har været med teamet siden deres første jorden rundt-forsøg i 2015. Som både tidligere navigatør og land-router kender han Jorden rundt som ingen anden

Største hav-trimaran
Dette ‘monster’ af en trimaran er 37 meter lang, 23 meter bred og vejer 21 tons. ‘Sails of Change’ er den største havracer-trimaran, der nogensinde er bygget, og blev søsat tilbage i 2008. Den havde rekorden Jorden rundt, fra 2012 til 2017, som den gang lød på 45 dage og 13 timer. ‘Sails of Change’ blev opkøbt af Spindrift-teamet i 2013 og vandt efterfølgende blandt andet Route de la Découverte (mellem Cadiz og San Salvador, red.). I 2014, da Yann Guichard sejlede denne kæmpe båd solo, blev det til en andenplads i Route du Rhum.

Uden fossilt brændstof
Og som alle andre store projekter i dag, så skal man naturligvis have fokus på biodiversiteten - beskyt verdenshavene, ect. - en rigtig god ting at have fokus på, hvis man vil skabe god økonomi i ens projekt.

Denne gang sejler ‘Sails of Change’ rundt uden nogen form for generator, men får udelukkende strøm til bådens elektronik, kommunikation, watermaker, samt opvarming af vand ifm. madlavning  fra solpaneler, vindmøller og en metanol-brændselscelle.

Her på Bådmagasinet følger vi naturligvis op, når de stikker afsted. Kommer rekorden UNDER 40 dage Jorden rundt? Det skal den vist, hvis dette her skal være en succes, stay tuned. 


Galleri