fbpx

KDY vinder Womens Sailing Champions League

Inkluder i Newsletter: Ja

Årets Womens Sailing Champions League blev i weekenden sejlet i Lausanne ved Genevesøen. Der var spænding lige til det sidste, idet afgørelsen faldt i sidste sejlads.

Danmark var i år repræsenteret med to hold. For Team KDY sejlede Lotte Meldgaard Pedersen, Anne Sofie Munk-Hansen, Helle Ørum Ryhding og Tina Schmidt Gramskov, og for Team Salt fra Aarhus Sejlklub sejlede Line Just Emsvang, Louise Hallberg, Sofie Slotsgaard og Christina Andersen.

Der var planlagt 16 sejladser, men det lykkedes kun at gennemføre seks af dem,  i en weekend præget af meget let vind.

Team KDY sikrede sig årets mesterskab med en 2.-plads i den sjette og afgørende sidste sejlads foran Hamburger Segel Club, som dermed endte samlet nr. 2.

Team SALT fra Aarhus Sejlklub vandt sidste sejlads og kom dermed på podiet som nr. 3 á point med Hamburger Segel Club. De ville ganske sikkert gerne have sejlet en sejlads til, med mulighed for yderligere avancement, men det tillod vejrguderne ikke.

De to danske klubber og besætninger dominerede dermed årets stævne. KDY har nu vundet mesterskabet to gange ud af tre, idet KDY vandt det første stævne tilbage i 2018 med Henriette Koch ved roret sammen med alle fire, som også var med i år. 2020 & 2021 blev aflyst på grund af Corona.

Besætningerne kan selv vælge, om man vil være fire eller fem om bord under hele stævnet, hvilket normalt bestemmes af de forventede vejrforhold.

Lotte Meldgaard om stævnet

”Vi valgte at være fire besætningsmedlemmer denne gang, idet vi forventede let vind på Genevesøen. Det var et stævne hvor vi ventede og ventede hele weekenden. Lørdag blev der kun gennemført én sejlads, mens det lykkedes at gennemføre fem sejladser søndag, selvom der heller ikke var meget vind - udtaler Lotte Meldgaard til Bådmagasinet, og fortsætter - Baneledelsen havde god forståelse for lægning af banerne og igangsætning af sejladserne, de gjorde det virkelig godt, og de sikrede at vi trods den lette vind fik seks reelle sejladser. Lørdag fik vi som nævnt kun én sejlads, men heldigvis fem sejladser søndag trods vindforholdene. Det var meget komplekst at sejle i den lette vind med varierende tryk på banen præget af bjergvinde, og det lykkedes os at tolke forholdene godt.”

For tre uger siden konkurrerede Team KDY og Team Salt ved WOW 2021, hvor det var Team SALT der løb med titlen, og hvor KDY sluttede som nummer tre. Herudover har Lotte yderligere sejlet to 1. divisionsstævner i Sejlsportsligaen samt også BB10 Meter Danmarksmesterskab.

Link til CSL Resultatlisten.


Galleri