fbpx

VM ILCA6: Tung byrde hviler på de danske sejlere

Related Articles: DEL I: Hvor står dansk sejlsport her to år før OL?, DEL II: Hvor står dansk sejlsport to år før OL i Paris?, Del III: Hvordan går det med talentudviklingen i dansk sejlsport ?

Som du har kunnet læse i Dan Ibsens artikler 'Hvor står dansk sejlsport' del 1-2 og 3, så har de danske sejleres indsats, på den Internationale scene, ikke været på niveau hvor de normalt befinder sig - tæt på medaljeskamlen.

Det kan der laves om på i næste uge. Søndag starter registrering og tjek af udstyr - mandag er der åbningsceremoni, og tirsdag går starten på den første af 12 sejladser, som er planlagt ved VM i ILCA6 i Texas - Rindom og Munch er klar til at repræsentere dannebrog.

Længere ILCA pause

Rindom har holdt en tiltrængt pause fra ILCA jollen efter OL-guld medaljen i 2021, hvor hun dog også deltog i VM samme år og sluttede som nummer fire. Anna Munch har holdt på, og hendes bedste placeringer i denne sæson har været nummer fem i Prs. Sofia Trophy på Mallorca, og ved to Europe Cup stævner er Anna blevet henholdsvis nummer 1 og 2 i Tyskland og Polen.

Det bliver altså mere end bare spændende, at se hvad pausen har haft af indflydelse på den danske guld-fugl Rindom, for Anne-Marie har jo ikke ligget på den lade side, hvad sejlsport angår. Der er både blevet sejlet F50 med Sehested, og sejlet J/70'er ved EM, og så kan vi være ret sikre på den fysiske form er holdt ved lige.

Det ligner et felt hvor der er dukket en del nye navne op, men - de evige rivaler Marit Bouwemeester (NED) og Emma Plaaschaert (BEL) er med i feltet, hvor også den seneste OL sølv-vinderen fra Sverige, Josefin Olsson er repræsenteret.

Du finder deltagerlisten herSeneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt