fbpx

Tyskerne kalder ham 'die machine' - endnu en gang viste han hvorfor

Fra Jon Møgelhøj, formand DCA – Dansk Contender Klub, har vi modtaget denne fine beretning, fra et stævne i Sundet som havde luft, til forskel fra mange andre steder i landet, hvor de kæmpede med samme.

I Tyskland har de døbt ham ”die machine”, og til DM i weekenden viste han med mesterskab nr. 19 i samlingen, hvorfor.

På en weekend, hvor flere mesterskaber og stævner havde lange udsættelsespauser grundet manglende vind, sejlede Contenderne og 505’erne deres danske mesterskab i ca. 5 sekundmeter ud for Hellerup. Søren Dulong Andreasen tog sit 19. mesterskab i klassen – en sejr der aldrig rigtigt var i fare.

De 20 contendere på startlinjen nød godt af baneleder Jørgen Tulstrups gode arbejde: Topmærket lå super skarpt og skulle vinden være så fræk at skifte retning, kom mærke ændringerne prompte. Stærkt arbejde af dommerne og flot at Christian Faber overtog banelederrollen søndag, Hvor vindskiftene var mere drilske og topmærke-båden havde travlhed, med konstante mærkeflytninger. Det var klasse arbejde der blev udført af Hellerup Sejlklubs erfarne kapsejladsgruppe.

Ingen overraskelse
Resultatmæssigt var der ikke den store overraskelse i hvem der vandt stævnet. Søren Dulong Andreasen tog sit 19. mesterskab i klassen, hvor han har domineret verdenstoppen igennem de seneste mange år. Desuden var den nykårede danske europamester Jesper Armbrust blevet hjemme i Sønderjylland for at holde børnefødselsdag for datteren, så den sejr var ikke rigtigt i fare – kun i to sejladser ud af otte, kom Søren ikke først i mål.

Til gengæld var der en stor overraskelse på andenpladsen. Aarhus-sejleren Thiago Reis har kun sejlet Contender i to sæsoner, men med stor erfaring fra andre klasser, fik han brugt sin lette vægt optimalt i de lette vindforhold og fik sejlet sin ind foran den lokale Jacob Kristensen, som dog også fik brugt sin fratrækker allerede i første sejlads, hvor han lavede en tyvstart.

Hellerup Sejlklub leverede et flot stævne fra start til slut. Fuld forplejning fra lørdag morgen til søndag eftermiddag, sejladser der trods to klasser på banen og mange vindspring foregik gnidningsfrit.

Næste år kan Søren udover at tage sit mesterskab nr. 20 også prøve tage et verdensmesterskab på hjemmebane, når VM skal sejles i Kerteminde.

Link til den samlede resultatliste her.Seneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt