fbpx

Harboe Cup, E-joller: Trods manglende vind var humøret i top

Hele 45 Europajoller var tilmeldt årets afslutningsbal, det traditionsrige Harboe Cup afviklet af Skælskør Sejlklub.

Stævnet fungerede også som klassens andet rangliste- & udtagelsesstævne til VM & JEM. Harboe Cup er et af de stævner som normalt byder på fine vindforhold, men med årets stævne skulle det vise sig at være anderledes.

Spejlblankt Storebælt
På stævnets første dag blev de 45 danske Europajolle sejlere, og de øvrige jolleklasser mødt af et sjældent set, spejlblankt Storebælt. Et fantastisk naturfænomen, og smukt så det ud, men med tanke på at der skulle sejles kapsejlads, så var det nok næppe det sejlerne havde håbet på.

Fornuftigt startede dagen med udsættelsen sat på land. Omkring kl. 11 blev AP strøget og sejlerne blev sendt på vandet i 0,5-1m/s, kun lige nok til at få jollerne ud mod baneområdet.

Baneledelsen var fast besluttet på at få startet, det på trods af den ekstremt lette luft. Sejlerne kom afsted på en kort bane, og først om mærket var Anna Livbjerg Kaløvig Bådelaug, som havde et lille hul til resten af feltet, som kom rimelig samlet. Anna holdt føringen hele banen rundt, dog tæt forfulgt af dagens fødselar Andreas Svensson Fredericia Sejlklub, som i den lette luft havde god fart i jollen.

I aftagende vind, lykkedes det at få afviklet første sejladsen. En sejlads hvor baneofficials kæmpede lidt med ankergrejet, da yderlook mærket lå så første skæreben var fuld bittevind, og gaten lå i en lige linje fra yderloops topmærke. En noget atypisk bane som sejlerne dog ikke lod sig mærke af. Da de sidste både var kommet i mål døde vinden helt, og AP kom op.

Efter en times venten, kom lidt vind ind over baneområdet og baneledelsen forsøgte at få endnu en sejlads sat i gang.

Hele feltet var så top motiveret, at det resulterede i en meget rimelig og tydelig omstart. Inden sejlerne kunne nå tilbage til linjen, forsvandt vinden helt og baneledelsen besluttede, helt fornuftigt efter kort betænkningstid at opgive alle øvrige startforsøg, og sejlerne blev sendt i land.

Endnu en blank dag
Søndag morgen var, på nær et tæt skydække identisk med lørdag. Igen et spejlblankt Storebælt, uden antydninger af vind. Kun krusningerne fra de lejesyge marsvin brød overfladen.

Sejlerne blev holdt på land under AP en times tid, hvorefter baneledelsen sendte alle joller på vandet. Dette i absolut ingen vind, men som en erkendelse af vinden kom, ja så skulle der handles hurtigt.

Da sejlerne havde kæmpet sig ud til baneområdet blev AP sat, og det var nu en kamp for sejlerne, i den kraftige strøm og absolut ingen vind om at holde sig i nærheden af dommerbåden. En, for nogle en ulig kamp, og for andre kun lykkedes via fangline om bord på de opankrede trænerbåde.

Stemningen i top
På trods af den manglende vind, var stemningen i Europajolle klassen i top. Som altid hyggede klassens sejlere sig sammen, og stemningen kunne knap være bedre. Som tiden gik, og vinden fortsat glimrende ved sit fravær, stod det efterhånden klart at årets Harboe Cup, og derved klassens andet ranglistestævne skulle afgøres på bare én enkelt sejlads.

En sejlads afviklet i ultralet vejr, men dog en fair sejlads. Så resultaterne fra første, og eneste sejlads blev også det samlede resultat for stævnet. Anna Livbjerg Kaløvig Bådeklub guld, Andreas Svensson Fredericia Sejlklub sølv og Casper Fink Sønderborg Yacht Club bronze.

De mange frivillige fra Skælskør Sejlklub og hjælper fra andre sejlklub skabte igen et herligt Harboe Cup. At afvikle et så stort stævne, på mange baneområder og på flere ’venues’ stiller ekstremt store krav til planlægningen. Men igen viste Skælskør Sejlklub at de ved hvad de har med at gøre, og sikrede en herlig weekend, på trods af de svære forhold på vandet.

Europajolle sejlerne samles næste gang til U42 campen, som i år afvikles i Aarhus Internationale Sejlsportscenter af Dansk Sejlunion.

Se de endelige resultater her:

bm 2 

Ultra let vind i den ene sejlads som blev gennemført for Europajoller til årets Harboe Cup, klassen anden rangliste stævne. Foto Kenneth BøggildSeneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt