fbpx

Skovshoved Havn: Epicenter for weekendens helt store sejlerfest

Related Articles: Harboe Cup: Jollernes helt store afdansningsbal nærmer sig

Endnu en stor kapsejlads-weekend står for døren, og vi starter i Spanien, hvor SailGP afvikler deres sjette stævne på årets Tour. Det er samtidig det sidste stævne her i Europa i sæson 3, når F50’erne gør klar til kamp i Cadiz. Efter Cadiz går turen til Dubai. Det skal bliver interessant at følge, om det danske team med Nicolai Sehested kan rette op på den sjetteplads teamet indkasserede i Frankrig for et par uger siden. Der sendes live fra TV2 Sport lørdag / søndag. 

Jollerne i Skælskør
Mens jollesejlerne, som tidligere nævnt her på Bådmagasinet, samles til det helt store afdansningsbal i Skæskør, hvor Harboe Cup bliver afviklet, ja så samles alle de danske ’rockstars’ i Skovshoved til X-Yachts Star Meeting, og minsandten om ikke også World Match Racing Tour genopliver Macht Racing for Women’s, under WMRT – også i Skovshoved denne weekend. 

Nyt tour format
Det er KDY som er arrangør og vært af Women’s Match Race 2. afdeling, hvor hele 72 af verdens bedste Match Racing kvinder dyster, heraf nr. ét og to på verdensranglisten, og med flere hold fra top 10 til 25.

Der stiller tre danske kvindehold til start, bl.a Katnakken med skipper Lea Richter Vogelius, for andet år i trækt regernede vice-danmarks-mesterTeam Louise med skipper Louise Olesen gør comeback i sejlsport med Match Racing og rookie teamet The Seagulls (tidligere Team Should we gone right, red.) med skipper Kristine Mauritzen, der bl.a vandt Grundig Cup i Norge er også klar til start..

X-yachts Star Meeting
Den store klassefest i dansk sejlsport kalder arrangørerne bag - Skovshoved Sejlklub i tæt samarbejde med Sejlsportsligaen, en-dags-stævnet med OL, VM og DM-mestrer som stiller til start – det løber også af stablen i morgen lørdag på Skovshoved Havn. Her får du Live speak med de to OL-kendte kommentatorer Bo Hasseriis og Susanne Salminen. Der er ganske enkelt lagt op til et brag af en fest på Skovshoved Havn.

Toppen mødes i lørdag i et brag
Tanken om at samle landets topsejlere til et brag af en fest, kulminerer altså lørdag. Hvis ikke på vandet, så i klubhuset om aftenen. De mange måneders forberedelser og kalender match skal vise sit værd, når verdensklassen i dansk sejlsport kogt ned til 18 hold, starter lørdag kl. 10.00 på Skovshoved Havn.

Deltagerlisten, som du finder via linket her, (ekstern pdf, red.)  gør at selv tilskuerne skal tidligt op for at følge med. De seneste uger, har et ene storhold efter det andet holdt trofæer og pokaler over hovedet, og hvis ikke i år, så året før og året før, og igen året før - for der nævnes både...Americas Cup, OL, VM, DM – og alt andet sejlere. Det er dem som stiller til start. Det er vinderne og deres besætninger, der er formlen af års X- Yachts Star Meeting.

OL guldvinder Anne-Marie Rindom har fået fri fra SailGP i Cadiz, og skal sammen med et stærkt kvindehold med andre OL sejlere bl.a. møde Sten Mohr, Jesper Radich, de nykårede Danmarksmestrene fra KDY, den unge 'rockstar' Jeppe Borch og de ny kårne kvinde DS DM WOW vinderne Team Salt – vi kunne blive ved, du kan selv finde dine helte på deltagerlisten.

Luksus præmie fra X-Yachts
Udover den ærefulde titel, og håneretten over alle sejler-kammaraterne, så stiller X-Yachts en X46 til rådighed for en hel uges cruise i det græske øhav - til en værdi af 38.000 kr. så der er noget at kæmpe om.

Nykårede WOW mestre
Vi har spurgt de nykårede DS DM WOW vinderne, hvad deres forventninger er frem mod stævnet: Line Just, fra Aarhus Sejlklub fortæller " Vi ser frem til en rigtig sjov, og ikke mindst festlig dag. Vi ved om nogen at alt kan ske i ligasejlads (korte intense sejladser, red.) og vi glæder og meget til at sejle i et super skarpt felt. Vi vil selvfølgelig gøre vores bedste, og rammer vi det niveau vi havde til ligastævnet i Svendborg, så kan det blive rigtig godt. Vi vigtigst af alt, så kommer vi får at have det sjovt, så længe vi holder de gode takter vi har for tiden, så er vi mega glade og stolte".

Mon ikke der skulle være basis for at få en herlig sejlsports oplevelse på Skovshoved Havn, og muligheden for at håndsejle over en kølig, er ganske givet til stede, vel mødt. 
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?