fbpx

EM J/70: When the going gets tough - the tough get going...Interview med Rindom

Inkluder i Newsletter: Ja

Der kan ikke herske tvivl om, at J70-klassen er den stærkeste sportbådsklasse i verden lige pt. Hvis man lader et blik falde på deltagerlisten (13 sider !) finder man en uendelig række af 'rockstars'.

Det var også tilfældet, da hele 90 J70'ere fra 17 nationer i sidste uge var samlet til dette års EM der afholdt i Hyeres, Frankrig - hvor to danske både stillede til start. Rob Greenhalgh, Chris Draper, Taylor Canfield og de nyligt kårede 49’er verdensmestre Bart Lambriex and Floris van de Werken var blandt de mange professionelle der stillede til start. Der tales i sejlerkredse, at den store J/70 succes skyldes et stramt one- design, forholdsvis simple og sjov at sejle, er hvad der gør båden attraktiv for mange sejlere.

Anne-Marie Rindom med om bord
Stævnet bød på syv sejladser på i alt seks dage. Det lyder måske ikke af meget, men hver sejlads var sat til at vare mellem 70-90 minutter. Det betød lange dage på vandet - heldigvis med godt vejr, og masser af tætte situationer. Især ved bundmærkerne, var det bestemt en fordel at have retten til vejen.

Taktiker og OL-guldvinder Anne-Marie Rindom fortæller til Bådmagasinet: - "Jeg sejlede sammen med Chris Nørgaard, Peder Schimmell og Mille Brandt Jensen på Team Tellme-Mobile / First, og de har sejlet J70 sammen i nogle år. Før EM nåede vi at sejle to dage sammen, så det har været en stejl indlæringskurve for os som team gennem hele stævnet, der både bød på op- og nedture. Vores bedste sejlads var en fjerde plads. Viden om at vi kan ligge med helt fremme og holde vores placering, det er vigtigt. Vi havde alle forhold, lige fra helt let luft og fladt vand til store bølger og 25+ knob." - Rindom fortæstter "Vi slutter lidt nede i feltet, men vinder kategorien mixteam. Samlet set ville vi gerne slutte længere oppe, men vi har mulighed for at tage revanche til VM i Monaco om præcis en måned".

Anne-Marie Rindom lægger ikke skjul på - at for hende personligt, har det været en meget lærerig uge, og uddyber "Det at være fire personer, der skal arbejde sammen om at få en båd til at sejle stærkt og time den helt perfekte start, det er ikke nemt, men det er sjovt og med tid så er jeg slet ikke i tvivl om at vi kan være med helt fremme."

Stolt over team-mix
Rindom syntes også det er vigtigt at vise, at der faktisk findes en vej frem i professionel sejlsport for kvinder, og er stolt over at deres team er mix. Det viser diversitet og det giver en god dynamik på holdet - "forhåbentlig vokser det kun i fremtiden", slutter Anne-Marie Rindom

Næste stævne for teamet er DM i KAS hvor der kommer op i mod 40 både. Kort efter køres båden retur syd på hvor VM afholdes i Monaco fra den 14. til den 22. oktober. Her er der igen to danske både med - begge både der er udtaget ved sidste års DM.

Nyd super fed video fra J/70 EM:

 

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Udvalgte artikler *