fbpx

Star VM: Jørgen Schønherr slutter som 8'er - se imponerende flot video

Related Articles: De er altså bedre til at sejle Star - se sjov video-gemmick fra VM, Jubilæums VM: Schönherr flot fra Star(t)

Star klassen er stadig en international bådtype, som trods den ikke længere er olympisk, har et meget højt niveau ved verdensmesterskaberne, senest med 84 deltagere fra 13 i Marblehead, USA.

Eneste danske deltager var Jørgen Schønherr med gasten Markus Koy, og de sluttede som nr. 8 blandt samtlige deltagere, og blev samtidig nr. 2 i Grand Master klassen (skippere ml. 60-69 år). Jørgen Schønherr præsterede under meget vanskelige forhold en serie, hvor det lykkedes at holde sig i top 20 i alle sejladser, herunder med en 1.-plads i anden sejlads.

Diego Negri fra Italien vandt sin anden VM-titel, og forsvarede dermed VM-guldet i 2021. 

VM’et blev afviklet under skiftende vindforhold, fra meget let vind med gasterne til læ, en dag med aflysning helt uden vind og til sejladser med ”maste-brækkende” vindforhold.

Star klassen fylder 100 år

VM-stævnet markerede samtidig Star-klassens 100 års jubilæum, og det er imponerende, at Star-klassen har kunnet markere sig på internationalt topniveau igennem så mange år og stadig gør det. Nogen klasser lever videre uden den olympiske status, og Star er en af dem.

Mange OL-klasser dør, når de mister OL-status, men selvom klassen flere gange mistede OL-status, så kom den tilbage på OL-programmet flere gange.

Star mistede sin OL-status efter 2012, og der er nu ikke længere nogen kølbåde i sejlsportens olympiske konkurrencer, hvilket har været stærkt kritiseret, men på den anden side er OL-programmet blev markant fornyet med skiff, foilende katamaran, foilende windsurfer samt Kiteboarding. En udvikling som International Olympic Committee har støttet.

Eneste danske sejler som har VM i Star er Paul Elvstrøm, endda to gange i 1966 og 1967. Paul blev nr. 4 ved OL i Mexico og Jens Christensen/Morten Nielsen blev nr. 5 ved OL i Moskva.

Resultater:

Nr. 1 – Diego Negri, Italien
Nr. 2 – Tonci Stivanivic, Kroatioan
Nr. 3 – Paul Cayard, USA
Nr. 8 – Jørgen Schønherr/Markus Koy, Danmark

Nyd lige denne video, fra VM i Marblehead - imponerende fed sejlads:
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?