fbpx

Star VM: Jørgen Schønherr slutter som 8'er - se imponerende flot video

Related Articles: De er altså bedre til at sejle Star - se sjov video-gemmick fra VM, Jubilæums VM: Schönherr flot fra Star(t)

Star klassen er stadig en international bådtype, som trods den ikke længere er olympisk, har et meget højt niveau ved verdensmesterskaberne, senest med 84 deltagere fra 13 i Marblehead, USA.

Eneste danske deltager var Jørgen Schønherr med gasten Markus Koy, og de sluttede som nr. 8 blandt samtlige deltagere, og blev samtidig nr. 2 i Grand Master klassen (skippere ml. 60-69 år). Jørgen Schønherr præsterede under meget vanskelige forhold en serie, hvor det lykkedes at holde sig i top 20 i alle sejladser, herunder med en 1.-plads i anden sejlads.

Diego Negri fra Italien vandt sin anden VM-titel, og forsvarede dermed VM-guldet i 2021. 

VM’et blev afviklet under skiftende vindforhold, fra meget let vind med gasterne til læ, en dag med aflysning helt uden vind og til sejladser med ”maste-brækkende” vindforhold.

Star klassen fylder 100 år

VM-stævnet markerede samtidig Star-klassens 100 års jubilæum, og det er imponerende, at Star-klassen har kunnet markere sig på internationalt topniveau igennem så mange år og stadig gør det. Nogen klasser lever videre uden den olympiske status, og Star er en af dem.

Mange OL-klasser dør, når de mister OL-status, men selvom klassen flere gange mistede OL-status, så kom den tilbage på OL-programmet flere gange.

Star mistede sin OL-status efter 2012, og der er nu ikke længere nogen kølbåde i sejlsportens olympiske konkurrencer, hvilket har været stærkt kritiseret, men på den anden side er OL-programmet blev markant fornyet med skiff, foilende katamaran, foilende windsurfer samt Kiteboarding. En udvikling som International Olympic Committee har støttet.

Eneste danske sejler som har VM i Star er Paul Elvstrøm, endda to gange i 1966 og 1967. Paul blev nr. 4 ved OL i Mexico og Jens Christensen/Morten Nielsen blev nr. 5 ved OL i Moskva.

Resultater:

Nr. 1 – Diego Negri, Italien
Nr. 2 – Tonci Stivanivic, Kroatioan
Nr. 3 – Paul Cayard, USA
Nr. 8 – Jørgen Schønherr/Markus Koy, Danmark

Nyd lige denne video, fra VM i Marblehead - imponerende fed sejlads:

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *