fbpx

Harboe Cup: Jollernes helt store afdansningsbal nærmer sig

Når efteråret nærmer sig, så ved alle de unge jollesejlere, at årets store 'afdansningsbal' er nært forestående, og ja - det er igen tid til Harboe Cup.

Skælskør Amatør-Sejlklub arrangerer igen i år Harboe Cup for en lang række jolleklasser. Det bliver endnu en gang et stort jollestævne og der vil være deltagelse af hele 12 forskellige jolleklasser.

Fra de yngste på 9-10 år i Optimist C rækken til de ældste i OK Jolle klassen, kommer der igen mere end 300 sejlere + forældre, trænere og tilskuere til Skælskør i kommende weekend.

Der sejles blandt andet om DM for både den olympiske ILCA 6 klasse for kvinder og ILCA 7 klassen samt ungdoms DM for Tera Sport.

Et dyp i Storebælt

Stævnet er specielt fordi det både er det stort stævne, samtidig med at det virker som tre mindre, men hyggelige stævner. Der sejles på Skælskør Nor, Fjord og ud for Kobæk Strand - og der vil være rig mulighed for at se jollerne på vandet, eller blive klargjort før og efter sejladserne. Oplevelsen for sejlerne er speciel fordi de normalt sejler ud fra en havn, hvor de kan søsætte jollen ved en bro, uden de skal i vandet først. Men når sejlerne ved Kobæk skal starte, så sker det jo fra stranden og dermed når sejlerne at få et dyp i Storebælt inden.

Optimistjollerne som sejler på Fjorden, søsætter dog som normalt fra Skælskør Amatør-Sejlklub, mens Tera Sport og Feva jollerne søsættes lige ud for Skælskør Plejecenter ved Noret.

Lørdag går første start kl. 11.00 på alle baner, mens første start søndag er kl. 10.00. Resultater og præmieoverrækkelse forventes at være klar søndag eftermiddag mellem kl. 15.00 og 17.00 afhængig af vejret. Langtidsudsigterne ser fornuftige ud, og fra sejlklubben håber man naturligvis at vindstyrken som loves holder.

De mange frivillige
Heldigvis har sejlklubben mange frivillige, og 120 personer er klar til at sørge for at lægge baner til sejlerne, stå for forplejning gennem hele weekenden og sørge for logistikken både før, under og efter stævnet. Ud over de mange frivillige står samarbejdspartnere og sponsorer altid klar når Harboes Bryggeri og Skælskør Amatør-Sejlklub inviterer til ‘afdansningsbal’ på vandene omkring Skælskør. Uden denne store hjælp fra Slagelse Kommune og de mange sponsorer, ville klubben ikke kunne få stævnet til at hænge sammen.

De mange støtter og samarbejdspartnere tæller blandt andet Pro-Safe A/S, Orkla A/S, Smartos Telte, One Sails, Palby Marine, UK sails, Winner Optimist og Aarhus SEashop.

Se super flot video fra Harboe Cup 2021:
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?