fbpx

Harboe Cup: Jollernes helt store afdansningsbal nærmer sig

Inkluder i Newsletter: Ja

Når efteråret nærmer sig, så ved alle de unge jollesejlere, at årets store 'afdansningsbal' er nært forestående, og ja - det er igen tid til Harboe Cup.

Skælskør Amatør-Sejlklub arrangerer igen i år Harboe Cup for en lang række jolleklasser. Det bliver endnu en gang et stort jollestævne og der vil være deltagelse af hele 12 forskellige jolleklasser.

Fra de yngste på 9-10 år i Optimist C rækken til de ældste i OK Jolle klassen, kommer der igen mere end 300 sejlere + forældre, trænere og tilskuere til Skælskør i kommende weekend.

Der sejles blandt andet om DM for både den olympiske ILCA 6 klasse for kvinder og ILCA 7 klassen samt ungdoms DM for Tera Sport.

Et dyp i Storebælt

Stævnet er specielt fordi det både er det stort stævne, samtidig med at det virker som tre mindre, men hyggelige stævner. Der sejles på Skælskør Nor, Fjord og ud for Kobæk Strand - og der vil være rig mulighed for at se jollerne på vandet, eller blive klargjort før og efter sejladserne. Oplevelsen for sejlerne er speciel fordi de normalt sejler ud fra en havn, hvor de kan søsætte jollen ved en bro, uden de skal i vandet først. Men når sejlerne ved Kobæk skal starte, så sker det jo fra stranden og dermed når sejlerne at få et dyp i Storebælt inden.

Optimistjollerne som sejler på Fjorden, søsætter dog som normalt fra Skælskør Amatør-Sejlklub, mens Tera Sport og Feva jollerne søsættes lige ud for Skælskør Plejecenter ved Noret.

Lørdag går første start kl. 11.00 på alle baner, mens første start søndag er kl. 10.00. Resultater og præmieoverrækkelse forventes at være klar søndag eftermiddag mellem kl. 15.00 og 17.00 afhængig af vejret. Langtidsudsigterne ser fornuftige ud, og fra sejlklubben håber man naturligvis at vindstyrken som loves holder.

De mange frivillige
Heldigvis har sejlklubben mange frivillige, og 120 personer er klar til at sørge for at lægge baner til sejlerne, stå for forplejning gennem hele weekenden og sørge for logistikken både før, under og efter stævnet. Ud over de mange frivillige står samarbejdspartnere og sponsorer altid klar når Harboes Bryggeri og Skælskør Amatør-Sejlklub inviterer til ‘afdansningsbal’ på vandene omkring Skælskør. Uden denne store hjælp fra Slagelse Kommune og de mange sponsorer, ville klubben ikke kunne få stævnet til at hænge sammen.

De mange støtter og samarbejdspartnere tæller blandt andet Pro-Safe A/S, Orkla A/S, Smartos Telte, One Sails, Palby Marine, UK sails, Winner Optimist og Aarhus SEashop.

Se super flot video fra Harboe Cup 2021:




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *