fbpx

Silverrudder: "Udfordringen er jo mest af alt kampen med dig selv”

Inkluder i Newsletter: Ja

Silverrudder tiltrækker en bred vifte af sejlere, i alle aldergrupper og med alle typer erfaringsgrundlag. Lars Sørensen fra Brøndby sejler en Larsen 28. Han har lang erfaring med kapsejlads – også på højt niveau – og han sejlede sit første Silverrudder sidste år. Nu er han med igen.

Stemningen
”Noget af det der gør det sjovt for mig at deltage, det er den stemning der er i havnen her før start. Det er et rigtig godt arrangement, og mange frivillige, der gør en stor indsats. For mit eget vedkommende, så er der jo den udfordring der ligger i at sejle alene rundt om Fyn. Jeg er vant til at sejle meget alene, så det at sejle den distance alene, det er ikke noget nyt. Noget af det, der er anderledes nu, er at jeg ikke må starte motoren. Det kan jeg godt finde på normalt, hvis vinden ikke er så god."

Sejler mod lignende både
Når det gælder resultatet, så gør jeg det så godt jeg kan. Sidste år sejlede jeg rundt på 22,5 timer. Det var så godt som jeg overhovedet kunne håbe på at gøre det. Min båd er en 35 år gammel konstruktion, og selv om den er pimpet op med større mast og andre ting, så har jeg jo ikke en chance ned ad bakke mod nyere både, som for eksempel Dehler 30 OD eller First 27 - udtaler Lars til Bådmagasinet, og fortsætter "jeg betragter det som en succes, hvis der ikke kommer andre både, der ligner min, foran mig i mål. Det formåede jeg sidste år, og det håber jeg på at klare igen i år. Så udfordringen er jo mest af alt kampen med dig selv. Hvis man kan holde sit niveau kørende hele vejen rundt, uden at køre træt – formå at holde ordentlig udkig, også på kryds i mørket, med mange både om ørene. Jeg vil også gerne undgå skader, og samtidig trimme og sørge for at båden sejler optimalt.