fbpx

Silverrudder 2022 skudt godt afsted – følg deltagerne live her

312 sejlere er lige nu på vej rundt om Fyn, med den smukke ø til bagbord. Starten foregik i frisk vind agten for tværs, og de aller fleste kom fint afsted, uden dramatik. En enkelt kollision og en grundstødning var dog let synlig fra startområdet, hvor en pæn samling tilskuere havde samlet sig.


Mange interessante opgør
Feltet indeholder flere interessante opgør, for eksempel er der meget fokus på Jan Hansens nye Aelos 30, og hvordan den præsterer i forhold til de etablerede, hurtigste både i klassen, som for eksempel Dehler 30 OD og de mange First 27, der faktis
afgør sit EM her.

'Rockstar' i First 36

Superstjernen Phil Sharp, en af verdens bedste singlehandsejlere fra Class 40, og nu snart IMOCA, er hentet ind for at sejle den nye First 36 til et godt resultat. Jan Møller, som du ser på billedet her, er en af favoritterne i den store kølbåd-klasse, med sin 49 fods one off-båd i kulfiber.

Dragonfire mod Black Marlin
Og i den hurtigste afdeling, de store flerskrogsbåde, bliver det interessant at se om Jens Quorning i sin meget spinkle og lette Dragonfire kan hamle op med Jan Andersen, som plejer at vinde i sin Marlin 33 prototype, Black Marlin.

Skiftende forhold i sigte

Vejrudsigten tyder på aftagende vind, drejende nordlig og med stærk modstrøm i Storebælt. I nat kan det blive meget stille, og lørdag eftermiddag/aften kommer der rigtig meget vind fra vest/nordvest. Lad os håbe de aller fleste er i mål inden da!

Du kan følge feltet hele vejen rundt på trac trac her

tractrac silverrudder

Bådene kan følges via TracTrac. Klik på kortet og få direkte adgang. 

I galleriet:
Tilskuere sidder klar til at nyde det flotte syn i Svendborg Sund - mens Jan Møller, en af favoritterne i det store løb 'Extra-Large' gør sig klar, og sidste hvor starten er gået. Foto: Øyvind Bordal


Galleri
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?