fbpx

Silverrudder 2022 skudt godt afsted – følg deltagerne live her

Inkluder i Newsletter: Ja
312 sejlere er lige nu på vej rundt om Fyn, med den smukke ø til bagbord. Starten foregik i frisk vind agten for tværs, og de aller fleste kom fint afsted, uden dramatik. En enkelt kollision og en grundstødning var dog let synlig fra startområdet, hvor en pæn samling tilskuere havde samlet sig.


Mange interessante opgør
Feltet indeholder flere interessante opgør, for eksempel er der meget fokus på Jan Hansens nye Aelos 30, og hvordan den præsterer i forhold til de etablerede, hurtigste både i klassen, som for eksempel Dehler 30 OD og de mange First 27, der faktis
afgør sit EM her.

'Rockstar' i First 36

Superstjernen Phil Sharp, en af verdens bedste singlehandsejlere fra Class 40, og nu snart IMOCA, er hentet ind for at sejle den nye First 36 til et godt resultat. Jan Møller, som du ser på billedet her, er en af favoritterne i den store kølbåd-klasse, med sin 49 fods one off-båd i kulfiber.

Dragonfire mod Black Marlin
Og i den hurtigste afdeling, de store flerskrogsbåde, bliver det interessant at se om Jens Quorning i sin meget spinkle og lette Dragonfire kan hamle op med Jan Andersen, som plejer at vinde i sin Marlin 33 prototype, Black Marlin.

Skiftende forhold i sigte

Vejrudsigten tyder på aftagende vind, drejende nordlig og med stærk modstrøm i Storebælt. I nat kan det blive meget stille, og lørdag eftermiddag/aften kommer der rigtig meget vind fra vest/nordvest. Lad os håbe de aller fleste er i mål inden da!

Du kan følge feltet hele vejen rundt på trac trac her

tractrac silverrudder

Bådene kan følges via TracTrac. Klik på kortet og få direkte adgang. 

I galleriet:
Tilskuere sidder klar til at nyde det flotte syn i Svendborg Sund - mens Jan Møller, en af favoritterne i det store løb 'Extra-Large' gør sig klar, og sidste hvor starten er gået. Foto: Øyvind Bordal


Galleri









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *