fbpx

U-DM: Fantastisk slutspurt sikrede mesterskabet

Som du her på Bådmagasinet i går kunne læse, så fik Lemvig Sejlklub stor ros fra ’sejler-danmark’ for afviklingen af ungdoms-DM. Kenneth Bøggild - Europajollens utrættelige skribent – har sendt os nedenstående fine og uddybende beretning, som også roser Lemvig til skyerne, sådan.


Casper Fink vinder UDM foran klassens Danmarksmester!

Sidste weekend var Lemvig Sejlklub som tidligere nævnt værter for årets afvikling af DM for ungdomsjoller, og stævnet blev afviklet som en del af klubben 100 års jubilæum.

På linjen var hele 31 Europajoller samlet, hvoriblandt den nye ungdomsdanmarksmester skulle findes. I feltet var næsten den samlede top-10 fra det nylige afholdte DIF-DM, inklusiv klassens Danmarksmester Oscar Thule, Fredericia Sejlklub og bronzevinder Casper Fink, Sønderborg Yacht Club. Så der var lagt op til spændende sejladser, og måske noget revanche fra DIF-DM.

Lemvig sejlklub havde lagt en masse kræfter i årets UDM, og havde skabt imponerende forhold på land. Også Dansk Sejlunion var markant til stede med en stand, hvor der var aktiviteter for medrejsende pårørende, mens sejlerne var på vandet. Et super initiativ.

Første dag – stærkt comeback
På stævnets første dag var det fine forhold på vandet, med 4 – 6 m/s, ikke så sommerligt, men dog herlige sejladsforhold. Det var tæt i toppen mellem Camilla Svensson, Andreas Svensson, Fredericia Sejlklub og Oscar Thule, det indtil Casper Fink, Sønderborg Yacht Club sluttede dagen af med to første og en tredje plads. Derved kom han tilbage, efter en lidt overraskende 20. i dagens anden sejlads.

Så efter fem sejladser på første dagen var det Casper Fink, Camilla Svensson og Andreas Svensson på de tre første pladser, og lidt overraskende var klassen Danmarksmester, Oscar Thule skubbet helt ud af podiet, som fire. Mellem de første fire sejlere var det ganske få point som skilte, så stævnet var helt åbent.

Lørdag aften var alle sejlere, pårørende og frivillige inviteret til en kæmpe sejlerfest, hvor der var dækket op til svimlende 400 gæster, ganske imponerende. Herligt når en klub for alvor kombineret det sportslige på vandet, med det sociale på land.

Anden dagen søndag

På stævnets anden dag blev sejlerne mødt af meget let vind. Og med planlagt tre sejladser i vente, var stævnet fortsat helt åbent.

Casper Fink lagde, for sig selv, hårdt ud ved at slutte som nummer 11 i dagens første sejlads, et resultat som nu pressede ham, da han havde en 20. plads med fra stævnets første dag. Da de øvrige podiekandidater alle sluttede indenfor top seks, betød det - at Casper nu havde ryggen mod muren, mens Oscar Thule lå godt til inden de to afsluttende sejladser.

Bedst under pres

Men nogle sejlere er bare bedst når de har ryggen mod muren, og her viste Casper at han er af sådan en støbning, ved at vinde de to sidste sejladser! Et imponerende comeback, ikke mindst med tanke på de vanskelige forhold på grund af den lette vind. Med to første pladser i de sidste sejladser sikrede Casper Fing sig også podiets fornemmeste placering, og derved titlen Ungdomsdanmarksmester 2022. Oscar Thule Sølv, og Camilla Svensson bronze.

På den triste men dog flotte fjerdeplads var igen Andreas Svensson, Fredericia Sejlklub som nu har været lige ved og næsten til VM, DM & UDM, hvor han i alle disse mesterskaber sluttede som nr. fire. Til JEM U18 fik han dog en fortjent bronzemedalje med hjem.

Herligt med ros
Lemvig sejlklub præsterede et helt igennem fantastisk event, hvor klubber for alvor havde lagt kræfter i at sikre et super Ungdoms Danmarksmesterskab, og det må man sige lykkedes. Herlig stemning hele kompasset rundt, og et inspirerende venue. Så kæmpe tillykke til vinderne, men også til Lemvig Sejlklub for velgennemført arrangement, og tillykke med sejlklubbens 100 års jubilæum.

Næste stævne for klassen er det traditionsrige Harboe Cup, den 24. & 25. september.

Se de samlede resultater fra Europajolle banen her.


Galleri
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?