fbpx

Jubilæums VM: Schönherr flot fra Star(t)

Der sejles VM i Starbåd i USA, og det er ikke blot ét i rækken af de mange VM - næ, der er tale om jubilæums-stævne nummer 100 for den tidligere OL-klasse, hvilket har trukket mange prominente sejlere til i Marblehead, MA, USA hvor stævnet sejles.

Så meget desto mere er Schönherr/Koys sejr i seriens anden sejlads imponerende.

Efter en udsættelse og en enkelt omstart, kom det 84 båds store felt af sted i forholdsvis svag vind. Det lykkedes Schönherr at vinde 'pin-end' ved bagbord mærke på startlinjen og derfra - ja stort set øge hele vejen rundt.

Det var en af de klassiske dage, hvor man helt sikkert ikke kan vinde VM, men med kostbare fejl kan tabe det hele på gulvet før stævnet næsten kom igang. Således blev fem både noteret for en UFD, og dermed brugt deres fratrækker på et meget tidligt tidspunkt i serien.

En sejlads
Der sejles kun én sejlads om dagen - den er til gengæld lang. Hele otte sømil, så skulle det ligesom være muligt at bringe sig tilbage i sejladsen, hvis der ellers er noget at slå på. Der er nu gennemført to sejladser. Onsdag er hviledag, og VM stævnet slutter lørdag, hvor endnu en guld-stjerne skal uddeles.

Fed Caps-gemmic
Ved velkomst-middagen havde North Sails udset sig en super fed mulighed, for lige at klæde Star-sejlerne på. Kasketter til alle lå på bordet, hvor middagen blev indtaget, god gemmic - godt set, også af fotorgrafen. 

Link til stævne website her.

north caps

Så er der North Sails Caps til alle Star-sejlerne, som har valgt at deltage i klassens 100-års jubilæums stævne, sådan.