fbpx

Perfekte forhold for deltagerne i Brandsø Rundt - Bo Lindegaard tager Line Honours

Inkluder i Newsletter: Ja

Ylva’en Orkanen fra Middelfart hurtigste DH båd i Vejlbylund Brandsø Rundt, som i år havde deltagelse af 14 sejlklubber, og blev afviklet under noget nær perfekte vind og vejrforhold.

Middelfart Sejlklub afviklede lørdag Vejlbylund Brandsø Rundt, der havde 49 tilmeldte både. Efter fælles morgenmad for hovedparten af de ca 200 sejlere gik turen sydpå med Brandsø om bagbord. Vinden svingede mellem Ø og SØ og startede forholdvis let men øgede hen over dagen til en middelvind omkring 7 m/s med op til 14 m/s i pustene en overgang midtvejs i sejladsen. Enkelte besætninger måtte slippe spileren eller slække på storsejlet en gang eller to for at holde båden på benene, men ellers gav vejret deltagerne en perfekt afslutning på en solrig sejlads med et løberben fra Wedellsborg Hoved og hjem i mål ud for Middelfart Marina.

Og det var en god gammel og velsejlende klassiker - Ylva’en Orkanen fra Middelfart Sejlklub med Bo Lindegaard, der er trimmer og taktiker og som sejler med Christian Seilman på roret og Charlotte Seilman,
(søster til Christian) og fordækkeren Henrik Thomasen, der var hurtigste DH båd. Det fast sammentømrede team følte sig tydeligvis godt tilpas på “hjemmebanen”. Efter en perfekt start endte båden ikke alene med at være hurtigst overalt blandt DH sejlerne, de var også først til at krydse mållinien kl 14.09 efter blot 3 timer og 54 minutters sejlads. Med det trak Orkanen samtidig det længste strå i den interne Ylva-duel med Den Røde Løber fra Bogense Sejlklub.

Tog de rigtige valg hele vejen
“Vi kunne lige akkurat pine os op til det første mærke efter starten, vi halede helt hjem og sejlede overhøjde det sidste stykke, men kom rundt uden at vende” forklarer Bo Lindegaard, og fortsætter - “Så fik vi lidt slæk på og vi havde valgt skæringspiler frem for et code sejl. Med den kan vi bedre presse det sidste ud af båden, når der er luft og vi sejler foran for tværs. Vi kunne bære den på hele turen ud af Fænø Sund og til Mosvig. Derefter gik turen på tværs af bæltet på bidevind og selvom vi blev sat en del af den kraftige nordgående strøm, skulle vi bare slå et lille slag for at komme rundt Ålehoved Flak. Nogen valgte at sejle et stykke sydpå på Jyllandssiden før de slog og det er vores egen vurdering, at det gav os ekstra afstand til en del af de andre”.

Slædetur hjem
“Herfra var det bagbord halse til Anslet Hage, hvor vinden øgede og var det kraftigste vi havde på turen. Efter Brandsø og Wedellsborg var det på ny op med spileren og så var det bare fuld knald på slæden det sidste stykke hjem i 8-10 m/s. Det så ud som om de store både kom med vind bagfra, men vi holdt hele vejen i mål”, runder Bo Lindegaard af.

Succesen fra Skærbæk

Der var tilmeldt seks både under texel målreglen men blot tre nåede til start, så det løb var decimeret i forhold til de foregående år. Men det gjorde ingen forskel for Jens Quorning fra Skærbæk Bådeklub, der med gasterne Thomas Ørum og Henrik Bøje stillede til start i sin one-off trimaran Dragon Fire. Besætningen var bogstavelig talt flyvende og gennemførte de 30 sømil på blot 2 timer og 4 minutter og løb med sejren i flerskrogsløbet.

Og Quorning leverer ikke bare resultater på kapsejladsbanerne. De velsejlende og gennemtænkte Quourning Boats er en vaskeægte dansk maritim solstråle historie. Værftet leverer flotte resultater år efter år og vel at mærke uden at have flyttet produktionen helt eller delvis ud af Danmark. Glædeligt!

Ekstra tid gav tæt målgang 
“Alle deltagerne under DH - undtagen én - var i mål indenfor 45 minutter”, runder stævneleder Benny Møller, Middelfart Sejlklub af. “Vi havde lagt 15 minutter ind mellem starterne netop for at opnå en mere samlet målgang, så det lykkedes helt efter hensigten. Og det gav pote på land, for alle bænke og borde i teltet ved klubhuset var resten af eftermiddagen fuldt optaget af sejlere, der hyggede sig og nød en velfortjent Vejlbylund grillpølse og en fadøl eller en vand imens vi uddelte t-shirts til løbsvinderne og trak lod om et hav af præmier. Alt i alt en rigtig vellykket dag”

Se resultater her.

Se herlige fotos fra en skøn dag på vandet her: (Link til Facebook, red.) 

Herunder i galleriet finder du fotos af  BB 10 og Scankap 99. Alle både undtagen én gik i mål indenfor 45 minutter til Vejlbylund Brandsø Rundt.
Her BB 10’eren Sesse, Middelfart Sejlklub, der blev nr 3 i sit løb tæt fulgt af Hvidunderet også Middelfart,
der tog andenpladsen.

Orkanen klargøring spiler. Orkanen med Bo Lindegaard, Christian og Charlotte Seilman og fordækker
Henrik Thomasen gør klar til spilersætning ved udgangen af Fænø Sund

Jens løbsvinder. Jens Quorning og Henrik Bøje (det tredje besætningsmedlemskab Thomas Ørum nåede
ikke med på billedet) deltog i båden Dragon Fire i flerskrogsklassen. De sejlede stærkt og vandt løbet ved at
tilbagelægge de 29 sømil på lige godt 2 timer!

Fakta om Vejlbylund Brandsø Rundt:
Brandsø Rundt blev afviklet første gang i 1964. Det gør den til én af Danmarks ældste distancekapsejladser og til lidt af en institution for områdets sejlere. Sejladsen trækker ca. 50 af de allerdygtigste besætninger fra
Trekantområdet og dermed omkring 200 sejlere.


Galleri









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *