fbpx

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Der bliver kamp til stregen om de åbne danske- og nordiske mesterskaber for H-både i Struer. En række af de bedste sejlere i klassen, er nemlig med på startlinjen, når mesterskaberne skydes i gang næste weekend, den 19. - 21. august, med Struer Sejlklub som arrangør.

Således har guld-, sølv- og bronze vinderne fra det netop overståede VM i Tyskland meldt deres ankomst til mesterskaberne.

Det drejer sig om den 10. dobbelte verdensmester Claus Høj Jensen fra Herslev Strand Sejlklub. Sølv vinderen fra årets VM, Anders Bertelsen fra Aarhus, og den tyske sejler Thomas Kausen, der tog tredjepladsen, og dermed sikrede sig bronze medaljerne på hjemmebane.

- Det er naturligvis en fjer i hatten, at vi har de tre bedste både fra årets VM med til start i Struer, siger stævneleder Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub. Det er med til at løfte den sportslige kvalitet helt i top.

Legende stiller op
Når der samtidig stiller en stribe andre dygtige sejlere op til DM og NM. bl.a. en af legenderne i H-båds klassen, Hans Ebler fra Sejlklubben Neptun i Vejle, og den tyske sejler Holger Köhne, så har den arrangerende klub grund til at være tilfreds med tilmeldingerne.

- Vi kunne godt have ønsket os lidt flere svenske og finske både til stævnet. Men desværre har vi ikke set så mange tilmeldinger fra de lande endnu. Men vi håber på de kommer i løbet af de næste dage, siger Otto G. Jensen.

Foreløbig er 22 både tilmeldt de danske- og nordiske mesterskaber, som sejles over tre dage på Limfjorden ved Struer. Forberedelserne til stævnet har stået på i et års tid, og startede umiddelbart efter en succesfuld afvikling af VM for H-både i 2021 i Struer.

- Vi har evalueret på sidste års VM i Struer,
fortæller Otto G. Jensen. Det har blandt andet resulteret i en stævnemanual, der sikrer kontinuitet i afviklingen af de sejlsport events, som Struer Sejlklub har stået for, og kommer til at stå i spidsen for fremover.

Frivillige på banen
En stor del af klubbens medlemmer vil, som frivillige, være engageret i afviklingen af mesterskaberne, før, under og efter kapsejladserne. Og der skal bruges rigtig mange hjælpere for at få arrangementet til at fungere.

- Vi ser en stor opbakning fra medlemmernes side, og det er vi som klub og forening helt afhængige af. Ellers ville vi ikke kunne gennemføre arrangementer af den her karakter, som er en vigtig sportslig satsning for klubben, slutter formanden for Struer Sejlklub, Bo Bjerre Dam.
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?