fbpx

E-jolle: Søren Johnsen vinder Master EM

Det er absolut ikke første gang 'Mr. E-jolle' alias Søren Johnsen fra Skive, står på podiet efter et E-jolle stævne. Efter EM i Master Europe Class, som blev afviklet ved Röbel - Müritz i Tyskland skete det endnu en gang, og så endda øverst.

I klassen Grand Master - aldersgruppen fra 50-60 årige hvor 63 deltagere deltog, lykkedes Søren Johnsen at gå hele vejen til tops, og det er værd at bemærke - Johnsen er bestemt ikke kommet sovende til denne succes.

Træning på fjorden
Der er blevet trænet flittigt op til EM - og det er foregået på hjemmebanen, fjorden ved Skive sejlklub. Fjorden minder om de samme forhold, som på en sø, og det helt specielle for Søren, er at han jo netop har sejles fjorden tynd, siden han som 5-6-årig satte sig i en jolle for første gang.

Træningen fortsatte lokalt på søen ved Müritz, inden EM for alvor gik i gang sidste onsdag, hvor Sørens mange årige jolle-erfaring også skulle vise sit værd - ethvert vindspring blev udnyttet på bedst mulig vis.

Black Flag!
Det hele så sort ud efter stævnets fjerde sejlads, hvor Søren Johnsen blev noteret for en såkaldt 'overtrådt' - altså sort-flag diskvalificeret, og nu var gode råd dyre. Den efterfølgende høring om morgenen på tredjedagen forsinkede Johnsen på vandet, men gode hjælpere på land - blandt andre, en tysk coach, hjalp Skivboen - og hele miseren, var blot med til at tænde ekstra op under Johnsen.

Det hele mundede ud i en magtdemonstration af de helt store. To prikker sluttede den nykårede europamester af med, og så var det ligesom sat på plads. Men, det var også hvad der skulle til, for Søren Johnsen sluttede a point med nummer to fra Polen, Damian Sieczkowski.

Flot ceremoni

Efter stævnet blev der afholdt en meget flot medalje-ceremoni, med parade gennem Röbel - Müritz, fra sejlklubben til byens rådhustorv. Det var samtidig åbningsceremonien for EM Youth, som startede i går søndag.

De næste dage fortsætter Søren Johnsen så træningen - denne gang i Kaløvig Bådelaug op til DM i Fåborg – som afvikles den sidste weekend i august, og herefter fortsættes træningen frem mod VM 2023, som afholdes i Vallensbæk.


Galleri
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?