fbpx

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

Den 27. august 2022 afholder Thurø Sejlklub for 52. gang Øhavet Rundt - det kan man vist roligt kalde en stor tradition. 

Som sædvanligt afvikles arrangementet med opstillet telt, grillmad og levende musik på havnen fredag aften. Lørdag morgen kl. 07:00 er der fælles morgenbord med kaffe og rundstykker - og det hele er med i startgebyret. Få samme får du også suppe og moleøl, når deltagerne kommer i mål.

Sejladsen starter fra Gambøt på Thurø, og der sejles en utrolig smuk, og nogle gange udfordrende, sejlads rundt i det sydfynske øhav. 

Alle både sejler den samme distance på 38 sømil, men ved lettere vind er der mulighed for at baneledelsen kan afkorte ved samtlige mærker som indgår i sejladsen. På den måde forsøges så vidt muligt på at få alle både i mål.

Der bliver flere løb for DH kølbåde og løb for flerskrogsbåde, turløb og double handed alt efter antallet af tilmeldte både. Single handed sejlere er også velkomne til at benytte Øhavet Rundt som opvarmning til årets Silverudder, som afholdes kun tre uger senere i Svendborg. Singlehanded sejlere vil skulle sejle efter søvejsreglerne, og der opfordres til at bådene forsynes med det samme sikkerhedsudstyr som til Silverrudder. 

Mulighed for isætning af trailerbåde
Vi opfordrer klassebåde til at komme og dyste mod hinanden, og opretter gerne eget løb og præmie ved mindst tre ens både. Og med klubbens 2,5 ton mastekran, som kan bruges til isætning af både, er det muligt meget nemt at ankomme på trailer til sejladsen.

I det smukke Sydfynske Øhav
Sejladsen foregår som navnet antyder i det smukke Sydfynske Øhav, hvor der altid er noget flot at se på. Det forventes, at alle både er hjemme igen sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. Der er præmieuddeling, når alle både er i mål eller senest kl. 22, hvor sejladsen afsluttes.

Sidste rettidige tilmelding er mandag den 22. august 2022. Tilmelding kan ske via linket her, hvor man også kan se de tilmeldte både. 


Galleri

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *