fbpx

29er EM: Lokale helte beæret over endnu en podieplacering

Related Articles: 29er EM: Regerende mestre vil kæmpe for det, 29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold, De regerende mestre suverænt fra start - er ret tilfredse...Se video, EM 29er dag4: Optimale forhold skabte rokering i tabellen, EM 29er: Tricky andendag - Øresund og vejrguderne stiller store krav til tålmodigheden, Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes
Inkluder i Newsletter: Ja

Volvo 29er Europeans 2022 i Rungsted har givet sejlerne lidt af hvert - let til middelhård vind fra forskellige retninger, fladt vand, bølger, sol og regn. Det eneste konsekvente har været, at vinden var springende. Dette beviser, at vinderne af årets EM er sejlere, der mestrer forskellige forhold.

Igen på den sidste dag af mesterskabet fik sejlerne lidt af hvert vejrmæssigt i Rungsted. Med en start kl. 10 begyndte sejlerne dagen med en vestlig 7 n/sek vind og sol. Senere, under dagens sidste sejlads, mødte sejlerne regn og lidt hårdere vindstød.

Hvem vandt?
Det, der lignede to gode sejladser og en samlet sejr til det franske team med Tom Goron og Mael Clochard, viste sig at være ledsaget af nogle ekstra point på grund af en UFD i det sidste race. "Vi er begge skuffede, men selvfølgelig også glade for sølvet", siger holdet, lige efter de indså, at deres tyvstart kostede dem den samlede sejr i mesterskabet. Holdet vinder dog stadig U-17 og Europa-kategorierne.

Det betød, at det newzealandske hold med George Lee Rush og Seb Menzies, som først troede de havde tabt guldet, blev vindere af 29er European Championships 2022. "Vi havde et solidt stævne og er glade for vores præstation, selvom vores sidste dag ikke den bedste. Kæmpe respekt for det unge franske hold, de sejlede rigtig godt her og ville også have været værdige vindere”. De lokale danskere Jens-Christian Dehn-Toftehøj & Jens-Philip Dehn-Toftehøj forsvarede deres tredjeplads i løbet af dagen, hvilket giver dem en samlet 3. plads i mesterskabet og sølv ved EM. Holdet har opnået at lave hattrick og vundet 3 mesterskabsmedaljer i træk. ”Vi er beærede over at komme på podiet til EM på hjemmebane”, siger brødre-duoen, der ligeledes må siges at slutte flot af i 29eren, da de nu skal videre i den olympiske bådklasse 49er.

Spanske piger overlegne

Det spanske hold Sara Momplet Baixauli & Isabel Momplet Baixauli vandt i kvinde-kategorien. "Vi har været så nervøse, at vi ikke kunne sove. Nu er vi så glade, det gik rigtig godt. Det er en lettelse, men samtidig vil jeg gerne have det fortsætter, for det har været rigtig, rigtig dejligt", siger team. De kan fortsætte mesterskabsstemningen tæt på deres hjemmebane i Balis til det kommende 29er verdensmesterskab. Andet kvindehold i det samlede var Martina Lodos Falcón & Martina Díaz-Salguero, også fra Spanien. De tager også førstepladsen i U-17 kvindekategorien. Tredjepladsen i den samlede kvindekategori gik til det østrigske hold med Seisia Mair og Stella Hurley.

Se resultater fra de forskellige kategorier ved EM her.
 
Overall European Championships :
1: NZL 3025 George Lee Rush & Seb Menzies, 64 points
2: FRA 2901 Tom Goron & Mael Clochard, 72 points
3: DEN 3 Jens-Christian Dehn-Toftehøj & Jens-Philip Dehn-Toftehøj, 82 points

Men’s European:
1: FRA 2901 Tom Goron & Mael Clochard, 72 points
2: DEN 3 Jens-Christian Dehn-Toftehøj & Jens-Philip Dehn-Toftehøj, 82 points
3: GBR 3260 Charlie Gran & Sam Jones
 
Women’s European:

1: ESP 2984 Sara Momplet Baixauli & Isabel Momplet Baixauli
2: ESP 3074: Martina Lodos Falcón & Martina Díaz-Salguero
3: AUS 3286: Seisia Mair & Stella Hurley

Top-non  European:

1: NZL 3025 George Lee Rush & Seb Menzies
2: HKG 3055; Casey Law & Jack Dingemans
3: USA 311: Fynn Olsen & Pierce Olsen
 
Best U-17 male:

1: FRA 2901 Tom Goron & Mael Clochard, 72 points
2: ITA 3231 Mosè Bellomi & Pietro Berti
3: GBR 2849 Finn Morris & Oscar Morgan-Harris
 
Best U-17 female:
1: ESP 3074: Martina Lodos Falcón & Martina Díaz-Salguero
2: GER 2957: Finja Waldheuer & Anna-Maria Rissanen
3: HKG 2748: Juliette Clot & Tiffany Mak
 
Nations cup:

Spain

 
Seneste nyheder

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Kort nyt

Redningsbåd pensioneres uden afløser: Frygter det kan koste liv

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Udvalgte artikler *