fbpx

Flyvende start for søstrene Schmidt ved EM i Aarhus

Inkluder i Newsletter: Ja

OPDATERET: Årets EM i Aarhus var imødeset med store forventninger. Ikke kun fordi at mesterskabet er det største EM i de olympiske klasser på dansk grund siden VM i 2018, men ligeledes fordi det er første gang siden OL i Tokyo, at så mange af de allerbedste i de tre klasser mødes til et stævne og konkurrerer for alvor.

Mange hold – heriblandt de danske – er nye og spændte på, hvor de står i forhold til at nå et OL i 2024, som for mange besætninger er det, det handler om. En af de relativt nye, unge besætninger er søstrene Johanne og Andrea Schmidt fra Kaløvig Bådelaug. De har tidligere i år vist gode takter, men ved første sejladsdag på hjemmebane i Aarhus kom de som skudt ud af en kanon.

Efter en solid serie på 3-2-3 i tirsdagens tre kvalifikationssejladser har den danske Aarhus-besætning nemlig lagt sig i spidsen af 49erFX-feltet, der tæller 70 besætninger – blandt andet foran flere prominente navne, herunder de brasilianske OL-vindere Grael og Kunze på 5. pladsen.

- Det er en vildt fed følelse at ligge nr. 1 efter første dag, men vi ved også, at der er lang vej igen – det er kun én dag ud af seks. Vi er meget glade og stolte. Nu har vi tre gode sejladser i banken, fortalte søstrene Johanne og Andrea Schmidt umiddelbart efter sejladserne.

7. plads til danske medaljeaspiranter

Første dag blev afviklet i det, søstrene kalder ’klassisk Aarhus-vejr’ med springende vind og en stor byge med masser af vind, som forårsagede en del kæntringer (se foto i galleriet, red.) med en afblæst sejlads til følge. Mindre voldsomt var det for de 96 49er-besætninger, som var på vandet senere på eftermiddagen. Også her var der rød-hvide farver i toppen af feltet.

Skovshoved-sejlerne Frederik Rask og Jakob Precht, der på forhånd var spået pæne chancer for en topplacering i 49er-feltet, er foreløbigt bedste danske båd på en 7. plads efter en serie på en 2., 5. og 8. plads. Yderligere tre danske 49er-joller befinder sig i den bedste halvdel af feltet. 

Næstbedste danske 49er er Joakim Salskov-Iversen og Markus Nielsen på 16. pladsen, mens Philip Lyngbek og Mads Fuglbjerg fra Aarhus Sejlklub er at finde på 36. pladsen. Hollandske Lambriex og van der Werken forvaltede den drilske forhold på Aarhusbugten bedst er ligger på en øjeblikkelig 1. plads efter dag 1.

Lunken dansk 16. plads i Nacra 17 
Nacra 17-feltets enlige danske besætning med Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov fra Kongelig Dansk Yachtklub fik en jævn start på EM. Danskerne er nummer 16 efter en serie på en 17., 14. og 18. plads i dagens tre sejladser. 

De italienske forhåndsfavoritter Ruggero Tita og Caterina Banti, der vandt OL-guld i Tokyo, har sat sig på førstepladsen i Nacra 17 skarpt forfulgt af hollandske van der Meer og Bouwer samt verdensmestrene fra 2021, Gimson og Burnet.

Onsdag venter tre nye sejladser for de 17 danske besætninger på tværs af de tre klasser. Sejladserne starter onsdag kl. 11.00.

Stor badedag
Sejlsportsfotograf Peter Brøgger var på pletten på Aarhusbugten, på en dag som man også kunne kalde 'stor-bade-dag' - mange måtte en tur i baljen, herlige fotos i galleriet, hvor selv de garvede sejlere kæmpede med vestenvinden. 

Se alle resultater fra EM’s dag 1 her.

Overblik over danske resultater:

49er:
7. Frederik Rask & Jakob Precht Jensen, Skovshoved Sejlklub

16. Joakim Salskov-Iversen & Markus Oliver Nielsen, Kongelig Dansk Yachtklub

36. Philip Lyngbæk & Mads Fuglbjerg, Aarhus Sejlklub, Aarhus Sejlklub

55. Kristian Præst & Marcus Langagergaard, Sletten Bådeklub

61. Daniel Nyborg & Nikolaj Hoffmann Buhl, Sletten Bådeklub

66. Malthe Ebdrup & Sebastian Wright Olsen, Kongelig Dansk Yachtklub

79. Carl Emil Sloth & Andreas Hoffmann-Petersen, Sletten Bådeklub

85. Emil Kjær & Carl Laurits Schouw Nielsen, Marselisborg Sejlklub

49erFX:
1. Johanne & Andrea Schmidt, Kaløvig Bådelaug

18. Anne-Julie Schütt & Iben Nielsby, Horsens Sejlklub

37. Rebekka Johannesen & Silje Cerup-Simonsen, Sletten Bådeklub

38. Josefine Nøjgaard & Esther Bojsen-Møller, Sletten Bådeklub

46. Josephine Frederiksen & Laura Steenstrup Zeeberg, Hellerup Sejlklub

52. Katrine Schmidt & Ellen Nielsen, Marselisborg Sejlklub

61. Kamille Vilstrup & Emmelie Reed Rasmussen, Kongelig Dansk Yachtklub

64. Katrine Bendix Krogh & Clara Roskjær Møgeltoft, Sejlklubben Bugten

Nacra 17:
16. Natacha Violet Saouma-Pedersen & Mathias Borreskov, Kongelig Dansk Yachtklub

Videointerview med Jakob - fra 49er sailing / FB: