fbpx

De regerende mestre suverænt fra start - er ret tilfredse...Se video

Første dag ved Volvo 29er EM i Rungsted bød først på udsættelse og hygge på land, hvorefter søbrisen byggede op og gav 3 sejladser ind på kontoen for de 165 deltagende besætninger fra hele verden.

Første normale stævne i årevis
Da corona brød ud i 2020 var der et hashtag i sportsverdenen, der sagde #wewillraceagain, og det er først i år, at tingene er tilbage til normalitet efter pandemien for 29er-klassen: ”Jeg er yderst begejstret for, at 29er fællesskabet er samlet igen med sejlere, der deltager fra alle kontinenter i Verden”, udtaler Joan Mollerus, præsident for 29er klassen. I 2021 formåede klassen at afholde EM og VM med restriktioner og mange sejlere fra lande uden for Europa kunne ikke deltage. ”Mange lande gjorde et fantastik stykke arbejde for at bygge deres egne 29er miljøer og f.eks. havde New Zealand og Australien meget tilslutning ved deres sommer-stævner i løbet af nedlukningen."

Spændte sejlere på startlinjen
Hele vejen oppe på dommerbåden kunne spændingen i feltet mærkes: ”Dette er mit tredje EM som baneleder for 29er klassen, og man kunne mærke hvor spændte sejlerne var i dag, for endeligt at få lov til at komme i gang. Heldigvis fik vi tre race gennemført på alle baner, som var helt fantastisk, så jeg er meget tilfreds.” siger Remco Goederen, overordnet baneleder for EM. Mesterskabet har tre dage med kvalifikationsserier, hvorefter feltet deles op og der sejles finale-sejladser i yderligere tre dage.
 
De lokale, regerende mestrer viser vejen
De lokale 29er-stjerner, brødrene Jens-Christian og Jens-Philip Dehn-Toftehøj, der tog EM-guld samt VM-bronze sidste år, var bedst på dagen på hjemmebanen ud for Rungsted Havn, og er altså kommet helt suverænt fra start ved EM.

19-årig rorsmand på den danske besætning, der for nylig er blevet student, udtaler: ”Vi havde lidt af en sen start i omkring kl. 15. Vinden tiltog til omkring 5-10 knob, hvilket kom bag på alle, men det var godt og det blev nogle gode race." Teamet har den klart bedste og mest stabile serie på førstedagen og JC afslører et klogt valgt i forhold til deres setup: ”Vi lavede en 1-3-1 og det er vi ret tilfredse med – en god første dag. Det var svært at læse banen, vinden sprang og der var en del vindstød. Jeg tror, vi var hurtige til at skifte trimmet på båden, så vi havde den fart, vi gerne ville have.”
 
På anden- og tredjepladsen ligger to franske besætninger med henholdvis Sam Chambet og Bastian Couty og deres landsmænd Caroline Pennetier og Benjamin Benhayoun. Den bedste pigebesætning fra Hong Kong Emeli Polson og Maddalena Di Salvo ligger på en samlet 18. plads, med en flot, men svingende serie med 3, 21, 1.

Link til resultaterne her.


Kilde: Pressemedd. / EM 29erKort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?