fbpx

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Den Sydafrikansk byggede store succes Cape31 er nu på vej til Danmark. Det er tale om en stærk One-design klassebåd, men samtidig en båd som kan vinde kapsejladser på rating (IRC / ORC, red.) - det har båden allerede bevist ved mange gode resultater, ikke mindst i England hvor 'flåden' allerede er oppe på 20 både.

Det er Mikkel Røssberg som har fået øjnene op for Cape31 - og som bliver forhandler af båden i Danmark. Bådmagasinet talte med Mikkel Røssberg, som begejstret udtaler,

"Det her er en special-båd som jeg er sikker på kommer til at rykke noget i dansk sejlsport, jeg vil meget gerne være med til at sætte fut i, hjælpe og bidrage til noget nyt og spændende kapsejlads Danmark, og være med til at skabe en ny klasse som passer godt til dansk sejlsport - og Mikkel fortsætter, Jeg er overbevist om at der er ejeren derude som kan se sig selv i denne bådtype og der vil være en masse unge som vil give deres højre arm for at være med om bord"

Gang i salget

Selve Cape31 er der samlet bygget i omegnen af små 50 både af, heraf 30 alene det seneste år, så den store succes fornægter sig ikke, og det virker bestemt som om båden har fået et gennembrud på det Britiske marked, hvor det ikke er unormalt at se 10-15 både på startlinjen ved hvert et stævne.

På Bådmagasinets spørgsmål, om hvordan Mikkel kort vil beskrive Cape 31, skal han ikke bruge meget betænkningstid, "Det er en prisbillig højtydende 31 fods racerbåd designet af Mark Mills og bygget af CarboTech i Cape Town. Båden sejles af 6/7 crew og One design reglerne er “owner driver” og en mix besætning med max 2 professionelle om bord."

Fleksibel løsning
En anden stor egenskab ved Cape 31 er at den (sammen med sin 2-delte Southern Spars carbon mast, red.) nemt passer ind i en 40 fods container. Dette er praktisk for transport, og skulle behovet være der, kan den også leveres med trailer.

Prisen for en Cape 31 båd leveret sejlklar i Danmark, incl sejl, elektronik, cradle, covers og meget mere ligger på ca 225.000€ ex moms.

Hvis du har interesse i at høre mere om Cape 31 så kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. som er den skandinaviske forhandler af Cape 31 - eller se mere i brochuren om båden her. (ekstern pdf, red.)

Specifikationer 
LOA: 9.55m 
Beam: 3.05m
Disp: 1800kg
Draft: 2.45m
Southern Spars Carbon rig
Black Anodized All boom
Rod Rigging

Sejl garderoben består af 
Squaretop Mainsail 
3 Jibs 
3 Genakkers

Mere om Cape31 her. (link til website, red.)
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?