fbpx

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

EM for 29er på Rungsted Havn blev åbnet på festligste vis. ”Vi ville ikke afholde en to timers lang åbningsceremoni med alle de almindelige kedelige ting, så vi besluttede os for at lave en beach-party”, udtalte KDY’s stævneleder, Claus Ladefoged i sin tale til sejlerne. Det levede han op til! Et live sambashow-band startede festlige toner ud foran KDY’s klubhus på midtermolen og gik i spidsen af 330 sejlere, der glædelig fremviste de 26 nationsflag, som er repræsenteret ved mesterskabet - jo Rungsted Havn summer virkelig af internationalt stævne. Marchen gik forbi alle butikker og restauranter på Rungsted Havn for at svinge til venstre mod standen, hvor de festlige takter og toner fortsatte. 

Der blev uddelt pinke, alkoholfrie drinks og strandtæpper og idet sejlerne satte sig til rette på stranden, blev der til alles overraskelse sejlet 10 samba-dansere til badebroen, for at tilslutte sig bandets takter.Musikken blev brudt nogle minutter for to, korte taler af stævneleder, Claus Ladefoged og Hørsholm Kommunes borgmester, Morten Slotved .

”Claus fortalte mig, at vi skulle have en beach-party, så jeg besluttede mig for at påklæde mig således sammen med min borgmesterkæde”, udtaler Hørsholm Kommunes borgmester Morten Slotved, som var trukket i Hawaii-skjorte i dagens anledning. Han afslutter sin tale med det, alle var kommet for at høre: ”Jeg erklærer hermed Volvo 29er European Championship 2022 for åbent”, hvorefter der til alle sejleres begejstring blev uddelt marshmallows og snacks, som kunne nydes ved bålstederne rundt omkring på stranden: ”Det er det, vi kalder for dansk hygge – at side rundt om et bål, snakke og nyde øjeblikket,” havde Claus Ladefoged solgt det ind som i sin tale, og igen holdt han sit ord, for hygget blev der!

 c0a1467 2
Hørsholms borgmester Morten Slotved havde iført sig Hawaii skjorte og borgmesterkæde, til den festlige åbning af 29er EM på Rungsted Havn. Foto: Sailing.pics

Vigtigt budskab 
”Dette event er certificeret som et bæredygtigt event af Sailors for the Sea”, var et af de punkter Claus Ladefoged frembragte i sin tale. De tiltag mesterskabet gør er f.eks. at undgå plastikflasker under eventen, have et digital notice board og de pinke drinks, der serveredes til beach-åbningen er sågar KDY’s genbrugskopper. Dertil nævnte Claus 29er EM’s samarbejde med det danske SailGP-team, hvor der er udarbejdet det første Mini Impact League nogensinde. Her skal sejlene være med i en konkurrence om at involvere sig i bæredygtighedsmål. Det team, der vinder konkurrencen, belønnes med billetter til Sail GP Grand Prix i København i midten af august. 

 
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?