fbpx

AFI 2Star flytter næste år termin

Inkluder i Newsletter: Ja

Der er kamp om pladserne i kalenderen, når arrangørerne skal finde plads til lige netop deres event og kapsejlads, og alt herhjemme er i princippet planlagt over to perioder af ca. 6-8 uger. Fra medio maj til slut juni, og så igen fra medio august til primo oktober. Det er de uger de store kapsejladser afvikles herhjemme, lige bortset fra klasse- og internationale mesterskaber, som også ses afviklet i juli.

Næste års kalender bliver i Vest yderligere presset af et Ocean Race, som kigger forbi Aarhus, og det har fået Aarhus Sejlklub til at tage action, og truffet beslutningen om at flytte AFI 2Star Race. Danmarks mest populære sejlads vil derfor blive afholdt i weekenden 17-18 juni i 2023. 

Kenneth Meier-Andersen fra Aarhus Sejlklub udtaler, "det er senere end vi normalt plejer, men det giver rigtig god mening fordi, det bliver efter afslutningen af årets største sejlsportsbegivenhed i Aarhus: Ocean Race Stop Over 29. maj til 8. juni, samt weekenden efter Classic Fyn Rundt." - og Theis Skalmstang - ligeledes fra Aarhus Sejlklub supplerer, nogle af de pejlemærker, som har haft indflydelse ved fastlæggelsen af en dato for afviklingen, ser for 2023 således ud:

  • X-YACHTS GOLD CUP: 18. - 21. maj
  • Pinsen: 28. - 29. maj
  • Ocean Race Stop Over: 29. maj - 8. juni
  • Palby Fyn Cup: 2. - 4. juni
  • Luffe 50 års Jubilæums Cup: 8. - 11. juni
  • Classic Fyn Rundt: 9. - 11. juni

Øst vs. Vest
Flytningen af AFI 2Star vil komme til at konflikte med Sjælland Rundt Racing Week, som er planlagt fra 10. - 18. juni. Nu er der nok ikke såå mange deltagere fra Aarhus, men dem af de 'seje' som deltager i alt hvad de kan komme til, ja - de må altså vælge. Havets marathon, eller AFI 2Star. Om Garmin Round Denmark Race også afvikles næste år, er der ikke meldt noget ud omkring, her på redaktionen kan vi godt være bange for det også vil blive afviklet 'lige-der-omkring'... 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *