fbpx

Landsholdet klar til EM i Aarhus - sportschefen håber på en medalje

Related Articles: 49er, Kiel: Rask / Precht satsede alt - det kostede...

Om en uge, fra den 5. til den 10. juli afvikles EM i de tre olympiske klasser 49er, 49erFX og Nacra17 i Aarhus. Landsholdet er klar på hjemmebanen ved Sejlsportscenteret, hvor nysgerrige har mulighed for at komme helt tæt på nogle af de tre klassers største stjerner.

Sejlerlandsholdet stiller med 13 besætninger fordelt på de tre klasser og glæder sig til at sejle mesterskab på hjemmebane, og dyste mod de bedste besætninger i de respektive klasser.

En af de deltagende besætninger er 49er-makkerparret Frederik Rask og Jakob Precht, der sidste år vandt VM-bronze. De går ind til EM med masser af selvtillid.

– Da vi vandt VM-bronze var vi ret nye sammen, og der var egentlig mange ting, vi ikke var specielt gode til. Men det intuitive samarbejde fungerede godt. Nu er vi et andet sted, så det er helt klart en fed følelse, vi står med, hvor vi ikke laver de samme fejl så mange gange, siger Jakob Precht og understreger samtidig, hvor fedt det er at få lov at sejle EM i baghaven. 

Et mesterskab han selv har helt personlige minder omkring.

– Jeg fandt et gammelt billede fra sidst, der var EM i Aarhus i 2013, hvor jeg var frivillig i en gatemærkebåd. Dengang var det Jonas Warrer, vi sad og kiggede på. Et par år senere begyndte jeg selv at sejle med Jonas, og nu sejler jeg med Frederik (Rask, red.) og står her igen - det er meget sjovt at tænke på.

Nye sejl i 49er-klassen
På 49erFX-siden er makkerparret og søstrene Andrea og Johanne Schmidt også at finde på deltagerlisten. For dem er målet at gøre det mindst ligeså godt som sidste år, hvor de blev 5'er ved EM. Men med de nye sejl og den ny mast, der netop er kommet i klassen, er intet givet på forhånd.

– EM bliver præstationsstævnet for os i år, og vi glæder os til at komme ud og se, om vi kan finde en god bådfart med den nye rig, siger Andrea Schmidt og bakkes op af søster Johanne.

– For at lykkes med målsætningen skal vi først og fremmest sejle hurtigt. Vi vidste, vi kunne sejle hurtigt med vores tidligere rig, så frem mod stævnet handler det for os om at komme ud og finde den rigtige fart, så vi kan være med der, hvor det bliver rigtig sjovt.

Kig forbi
Lægger man vejen forbi Aarhus som publikum, vil der være god mulighed at komme helt tæt på Danmarks dygtigste olympiske sejlere og få et indblik i verdensklassesejlsport på helt tæt hold. 

En mulighed, der er ganske unik for sejlsporten, siger sportschef Thomas Jacobsen:

– Sejlsporten kan noget, som ikke ret mange andre idrætter kan i forhold til, hvor tæt man kan komme på atleter og snakke med folk på land. Man er selvfølgelig relativt langt væk fra baneområdet, når man står på kajen, og på den måde kan det være svært at forstå selve sejladsen. Til gengæld kan man komme helt tæt på indimellem sejladserne, siger han og fortsætter:

– Den populære grid walk, man ser i Formel 1 og andre sportsgrene, den kan helt almindelig mennesker få adgang til her uden at skulle købe en superdyr VIP-billet.

I forhold til de sportslige ambitioner håber han, at Sejlerlandsholdet klarer sig godt bredt set i alle tre klasser:

– Jeg håber, vi har sejlere repræsenteret i alle tre klasser i finalen på sidstedagen og forhåbentligt en medalje, fastslår han.
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?