fbpx

49er, Kiel: Rask / Precht satsede alt - det kostede...

Kieler-ugens anden halvdel, hvor OL-klasserne er på vandet blev, som så mange andre stævner på vore breddegrader sidste weekend, præget af manglende- og skiftende vind - men trods alt også god luft i ugens løb, nogle forhold som viste sig at passe flere af de danske deltager godt.

Satsede alt

I 49er var Frederik Rask og Jakob Precht med helt fremme inden Medal Race, hvor de satsede alt. I Medal Race kom de da også rundt første mærke som etter, men herfra gik det desværre ikke helt som planlagt. På teamets Facebook side kan vi læse, "Med en super start til medal race ligger vi 1’er ved topmærket. Derfra bliver det en lidt sværere omgang med store vindhuller og vindskift. På andet opkryds kommer vi ud af fase med vindskiftene, og ved sidste topmærke tager vi en beslutning der ender med at være den forkerte."

Teamet gik ind til Medal Race som nummer to, men sidstepladsen i Medal Race kostede en del placeringer, og de sluttede samlet nummer syv - der er helt sikkert hård kamp i klassen, hvilket ganske tydeligt bliver dokumenteret her. 

Lærke forblev
Anderledes gik det for Lærke Buhl-Hansen, som kunne se ind i Medal Race som nummer to - og her blev hun. Der var nemlig ingen vind til at få gennemført Medal Race, så det var resultaterne fra de indledende sejladser som skulle danne grundlag for medaljerne. En andenplads til Lærke, som nu også er kommet op på foil, ser lovende ud for den ambitiøse surfer. 

Øvrige udvalgte resultater fra Kiel:

49er:
Daniel Nyborg og Nikolaj Hofmann Buhl 18'er
Joakim Salskov Iversen og Markus Oliver Nielsen 19'er

ILCA6
Anna Munch slutter 7'er

IQ Foil
Niklas Lillelund slutter 8'er

49erFX
Johanne og Andrea Schmidt 10'er

Nacra17
Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov 10'er

Link til den samlede resultatliste her

lærke
Lærke Buhl-Hansen, sluttede på en flot andenplads i Kiel. Foto: Peter Brøgger