fbpx

29er EM: Regerende mestre vil kæmpe for det

Næste uge vil Kongelig Dansk Yachtklub afholde EM for 29er, hvor over 300 sejlere fra en stor del af verden kommer til Rungsted for at dyste i mesterskabet. Vi har tjekket ind hos nogle af KDY’s sejlere for at høre, hvordan de forbereder sig og hvilke forventninger de har til mesterskabet. 

KDY har i mange år fokuseret på at løfte alle talenter fra Optimisten til 29eren. I 2015 startede klubben et 29er Talentcenter i Rungsted, et center som støtter sejlerne med de bedste betingelser lige fra udstyr, højt trænerniveau og det så vigtige solide træningsmiljø i dagligdagen. 

Klubbens egne sejlere
De regerende Europamestre, Jens-Christian and Jens-Philip Dehn-Toftehøj – mere kendte som JC og JP – er fra KDY’s 29er Talentcenter i Rungsted. Brødrene ser frem til at velkomme alle sejlervenner fra nær og fjern til deres hjemmebane og reflekterer på 2021 versus 2022 således: ”Sidste år peakede vi med et EM-guld og et VM-bronze i 29eren. Vi trænede og forberedte os virkeligt meget under Corona, hvilket vi kunne, fordi vi er brødre, så det passede med reglerne”. Om teamet er realistiske eller negligerer deres muligheder for et godt resultat ved dette års EM, er svært at sige, men teamet omtaler deres konkurrenter med den største respekt og ved, at det ikke bliver let at genvinde trofæet. ”Dette år har vi mest hygge-sejlet fordi vi har fokuseret på vores studier”, udtaler teamet. JC er i skrivende stund blevet student og JP studerer sin kandidat på KU. ”Vi forventer ikke så meget ved EM dette år, fordi vi ikke har forberedt os lige så godt som sidste år. Vi ved, vi kan trække på vores rutine og erfaring, og så snart vi skal starte første dag ved EM, så sætter vores konkurrencegen i gang, og så kæmper vi for det.”

Et andet KDY-team Johanne Joos og Daniel Whittle er taknemmelige for, at EM skal afholdes i deres baghave. ”Vi er så glade for at vores klub har formået at få EM til Rungsted, og vi synes, det er sådan en god rød tråd for os sejlere i Talentcenteret. Det har været fedt at kunne forberede os meget under foråret og sommeren og prøve at registrere og notere alle de mulige vejrscenarier, der måtte komme.” Teamet føler, at deres forventninger til resultater er høje dette år, fordi de har bedre muligheder for at forberede sig samtidigt med ønsket om at lave et godt resultat på hjemmebane.

Lokal forventningsafstemning
Hvad man kan forvente ved at sejle i Rungsted er lidt af hvert vejrmæssigt. ”Det kommer meget an på hvor vinden kommer fra, og hvor varmt det er. Vi kan have sø-brise, hvis det er varmt, og på den anden side kan det være springende vind med pust, hvis vinden kommer fra vest. Generelt set er vandet relativt fladt”, siger Johanne Joos, rorsmand på teamet. 

Forfatter og ekspert
KDY’s Jens-Philip Dehn-Toftehøj har skrevet bogen ’29er Manualen’, hvor han deler tips og tricks om at sejle 29er. Ved spørgsmålet om lokale tips taler JP igen med stor respekt om sine konkurrenters kundskaber. ”Jeg tror ikke, vi har en stor hjemmebanefordel på Øresund. Niveauet i klassen er højt, så jeg er sikker på, mange mestrer det. Mit største tips er at læse den bog, jeg skrev for nogle år siden, og alle sejlere er altid velkomne til at tale med min bror og mig om tips – vi deler gerne ud om alt fra trim, teknik og taktik og elsker at hjælpe”, siger JP. 

Link til bogen, som koster € 24,95 - her.


Galleri
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?