fbpx

GRDR: Status dag 6 kl 12 - spændende finale i Full-Crew inshore

Kampen bland de forreste I Fully Crew inshore spidser til mellem John Haurum i X49E Flux og Henrik Jørgensen i Xp44 Xbox. Bådene har hele banen rundt haft en hård kamp, med Flux i rollen som angribende bagfra. Men indtil nu er det lykkedes Henrik Jørgen og besætning at holde den fem fod længere X49 bag sig.

Lige nu, onsdag den 22 juni kl 12, ligger bådene i Lillebælt. Ebox er på vej ud af tragten mens Flux er lige syd for Fænø. De går hhv. 7,6 (Xbox, red.) og 6,6 (Flux, red.) knob. Der resterer godt 40 sømil og med en vindpronognose der lover stabil vind fra vest/sydvest begynder det at se svært ud for Flux at tvinge sig forbi. Der er forventet målgang i Aarhus mellem kl. 17 og 18 i dag 22. juni.

Langt kryds
I inshore doublehand har den større JPK 38 Belle, med Andreas Willem som skipper trukket. Det barske lange kryds hjem fra Bornholm er endnu ikke overstået da bådene lige nu ligger hhv. mellem Langeland og Ærø, Belle, mellem Lolland og Langeland Jingo med Frank Lavrsen som skipper og midt i Femernsund ExtraHod med Harmen De Jong som skipper. Belle er som nævnt Forrest, Jingo har 9,5 sømil op, mens ExtraHod har 14,5 sømil op til Belle. Der er lovet aftagende vind natten til torsdag så løbet er fortsat helt åbent.

Et pænt stykke endnu - alene
På singlehand inshore-banen er Claus Cato forsat meget langt foran nummer to. Han ligger i sin Archambault 35 ud for Ærø. Det går i følge Tractrac meget langsomt frem med under 1 knob. Også X412erne Wuchtbrummer med Lars Christensen kører på - han bliver dog snart tvunget til at tage sit obligatoriske pit på 8 timer inden for de nærste timer. Norske Mikael Khei i Albin Novaen Lady Stardust ligger syd for Gedser Odde med 3,4 knob. Det tyder på at han tager sit hvil i Gedser eller Rødby. Endelig har vi Madelon Kuiper i sin Winner 9,5 liggende nordvest for Rügen med retning mod nordvest med 4,5 knob.

I singlehand offshore kom Niels Uttrup i mål onsdag den 22 om morgenen. Han blev dermed tredje offshore solosejler til at gennemføre den udmarvende 760 sømil lange distance. I søen fortsat Robert Kuper Lea og Esben Pilegaard i X79eren X-One. Lea ligger ca. 9 sømil fra Gedser, hvor han prøver at komme i havn. Han er klar til at droppe anker hvis det ikke lykkes. Esben Pilegaard ligger nordvest for Rügen og har fortsat meget langt hjem til århus.Seneste nyheder

Politiet: Har du tjekket din båd?

Sehested satser på ny start-strategi


Kort nyt

‘Kaptajnens Hjerte’ med talk ved Simon Bang og Carsten Jensen

Kapsejlads

Harboe Cup, E-joller: Trods manglende vind var humøret i top

Kort nyt

Politiet: Har du tjekket din båd?

SailGP

Sehested satser på ny start-strategi

Kapsejlads

DEL II: Hvor står dansk sejlsport to år før OL i Paris?

SailGP

Udfordret dansk team - gense dagens sejladser

Kort nyt

Kan du noget med en rig? Helt unik mulighed på Skoleskibet...

Kort nyt

Gratis app: Fortællinger fra Øhavet, mens du sejler

SailGP

Cadiz leverer varen? - Se video fra pressemødet

Kapsejlads

Skovshoved Havn: Epicenter for weekendens helt store sejlerfest

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?