fbpx

GRDR: Status dag 6 kl 12 - spændende finale i Full-Crew inshore

Inkluder i Newsletter: Ja

Kampen bland de forreste I Fully Crew inshore spidser til mellem John Haurum i X49E Flux og Henrik Jørgensen i Xp44 Xbox. Bådene har hele banen rundt haft en hård kamp, med Flux i rollen som angribende bagfra. Men indtil nu er det lykkedes Henrik Jørgen og besætning at holde den fem fod længere X49 bag sig.

Lige nu, onsdag den 22 juni kl 12, ligger bådene i Lillebælt. Ebox er på vej ud af tragten mens Flux er lige syd for Fænø. De går hhv. 7,6 (Xbox, red.) og 6,6 (Flux, red.) knob. Der resterer godt 40 sømil og med en vindpronognose der lover stabil vind fra vest/sydvest begynder det at se svært ud for Flux at tvinge sig forbi. Der er forventet målgang i Aarhus mellem kl. 17 og 18 i dag 22. juni.

Langt kryds
I inshore doublehand har den større JPK 38 Belle, med Andreas Willem som skipper trukket. Det barske lange kryds hjem fra Bornholm er endnu ikke overstået da bådene lige nu ligger hhv. mellem Langeland og Ærø, Belle, mellem Lolland og Langeland Jingo med Frank Lavrsen som skipper og midt i Femernsund ExtraHod med Harmen De Jong som skipper. Belle er som nævnt Forrest, Jingo har 9,5 sømil op, mens ExtraHod har 14,5 sømil op til Belle. Der er lovet aftagende vind natten til torsdag så løbet er fortsat helt åbent.

Et pænt stykke endnu - alene
På singlehand inshore-banen er Claus Cato forsat meget langt foran nummer to. Han ligger i sin Archambault 35 ud for Ærø. Det går i følge Tractrac meget langsomt frem med under 1 knob. Også X412erne Wuchtbrummer med Lars Christensen kører på - han bliver dog snart tvunget til at tage sit obligatoriske pit på 8 timer inden for de nærste timer. Norske Mikael Khei i Albin Novaen Lady Stardust ligger syd for Gedser Odde med 3,4 knob. Det tyder på at han tager sit hvil i Gedser eller Rødby. Endelig har vi Madelon Kuiper i sin Winner 9,5 liggende nordvest for Rügen med retning mod nordvest med 4,5 knob.

I singlehand offshore kom Niels Uttrup i mål onsdag den 22 om morgenen. Han blev dermed tredje offshore solosejler til at gennemføre den udmarvende 760 sømil lange distance. I søen fortsat Robert Kuper Lea og Esben Pilegaard i X79eren X-One. Lea ligger ca. 9 sømil fra Gedser, hvor han prøver at komme i havn. Han er klar til at droppe anker hvis det ikke lykkes. Esben Pilegaard ligger nordvest for Rügen og har fortsat meget langt hjem til århus.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *