fbpx

Wayfarer DM: Tidligere verdensmester kan endnu...

Kerteminde Sejlklub lagde i den forgange weekend land og vand til årets DM i Wayfarer - i år med flere nye besætninger og gensyn med et par gamle kendinge i klassen, og Bådmagasinet har modtaget denne fine beretning, fra en klasse som lever i bedste velgående.

Wayfarerklubben købte sidste år en klubjolle, så interesserede sejlere har mulighed for at stifte bekendtskab med jollen. Til årets DM var jolle udlånt til de erfarne sejlere Hans Jørgen Riber og Lars Tjørnvig. Hans Jørgen Riber har tidligere gæsteoptrådt i klassen og vandt bl.a. dette års Sjællandsmesterskab sammen med Jens Peter Riber. Den tidligere verdensmester i klassen Peter Bøje var også at finde på startlinjen denne gang sammen med Karin Lindquist. Det skulle vise sig, at disse to besætninger kom til at spille en afgørende rolle, da medaljerne skulle fordeles.

De seneste års mester Mogens Just stillede til start sammen med Line Just i en spritny jolle, og måtte også regnes blandt favoritterne. Derudover var der 6-7 andre besætninger, der på forhånd var forventning om kunne blande sig i topstriden. I det hele taget er konkurrencen tæt i klassen med mange kompetente besætninger.

Vejret lørdag viste sig fra sin allerbedste side med sol fra en skyfri himmel og springende 6-8 m/s fra en nordvestlig retning. Det var tydeligt, at sejlerne var mere end parate og første start endte med en general tilbagekaldelse, da det meste af feltet var trukket over linjen inden start. En lidt længere startlinje reducerede problemet, men dagen igennem var der flere tyvstarter i den friske vind.

Ej tunet helt ind

I løbet af de første sejladser blev det tydeligt, at både Peter Bøje/Karin Lindquist og Hans Jørgen Riber/Lars Tjørnvig ikke kun var kommet for at spille rollen som statister. Begge besætninger viste høj klasse og stort fartoverskud og lagde sig i front af stævnet efter de fem sejladser, der blev gennemført lørdag. På de følgende pladser fulgte Bjarne Lindquist/Klaus Hørløck Jensen og Hans Henrik Riber/Jens Peter Riber. Mogens Just i den nye jolle startede ud med placeringer i den lidt tungere ende af feltet, og det var tydeligt, at jollen endnu ikke var skudt helt ind. Det blev dog gradvist bedre gennem stævnet, og der er ingen tvivl om, at det ikke varer længe for Mogens Just igen vil sætte præge toppen af resultatlisterne.

Big crash
Om lørdagen var der flere mindre kollisioner og en enkelt stor, hvor en jolle i dagens anden sejlads fik et stort hul i skroget tæt på stævnen og måtte udgå. En hurtig tur på land og betydelige mængder gaffatape gjorde dog, at de kunne deltage i lørdagens to sidste sejladser, men der venter nok et længere ophold hos bådebyggeren.

Søndagsvejret direkte modsat lørdag
Søndag startede med silende regn og to timers udsættelse, inden der kunne startes i svag til let vind. Sejladsen var præget af den svage vind og betydelige vindspring, så der var mange ture op og ned i feltet. Xavier Phelipon og Ida Møller Nielsen sejlede en flot sejlads og førte det meste af sejladsen, men måtte til sidste nøjes med en tredjeplads. Anden sejlads søndag blev startet i aftagende vind, og i løbet af første opkryds og lænser forsvandt vinden helt, og banelederen besluttede derfor at afkorte sejladsen. Desværre skete der i den forbindelse en procedurefejl og sejladsen blev derfor opgivet og sejlerne sendt på land, da der ikke var udsigt til andet en blankt vand resten af dagen.

Efter seks sejladser kunne Peter Bøje og Karin Lindquist fortjent kåres som danmarksmestre 2022 med Hans Jørgen Riber og Lars Tjørnvig på anden pladsen. Tredjepladsen gik til Bjarne Lindquist og Klaus Hørløck Jensen.


Galleri
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?