fbpx

SRSW: Close race om at blive første båd i mål - opdateret...

Sirena/Swan42 - Buksesnedkeren/OneOff - Quinta Light/HH42 og så Easy Lover/Soto40 - de fire både har med sikkerhed haft et mega fedt race oppe i front Sjælland Rundt, i hvert tilfælde set fra trackeren. 

Buksesnedkeren havde længe været i front, da Quinta Light tog over, men en brøler af dimensioner - hvor HH42’eren missede Gaten ud for Stevns kostede den samlede føring. Herefter var de gæve ‘Lover-boys’ fra Rungsted om bord på Easy Lover, ikke sene til at nappe føringen. Det holdt dog kort, da Sirena trådte sømmet i bund hen over Køge bugt og førte under Øresundsbroen, forbi Drogden med Quinta Light i hælene - virkelig close race, her hvor bådene går forbi Københavns Havn.

Hvem der kommer først tør vi ikke gætte på - tænker det kan blive svært for Sirena og holde Buksesnedkeren bag sig…vi opdaterer artiklen når bådene er i mål, stay tuned…

Link til Trac-Trac her.

T-bone, nåede aldrig til start
En Luffe 46 - 'Time Out' fra Langelinje med skipper Anders Hoff-Nielsen kom galt afsted, allerede inden starten på Sjælland Rundt - så galt, at både dem selv, og den svenske Pogo 12.50 'Salt' med Per Sjöbohm aldrig kom til start. Der skete heldigvis ingen personskade ved uheldet

Ud fra de fotos, som redaktionen er kommet i besiddelse af, ja så ser det unægtelig ud som om Pogo'en er ved at sætte sejl - da båden bliver ramt. Det kunne se ud som om de ligger i vindøjet, på det ene fotos er storsejlet i hvert tilfælde ikke i top.

Luffen nærmer sig på bagbord, og vil med stor sandsynlighed falde af, og herfra går det så galt. Uden totalt slæk på skøderne kan denne manøvre ikke lade sig gøre, og det store stævn-anker-besklag gik direkte gennem fribordet på de stakkels svenskere, som med sikkerhed havde glæder sig til en tur rundt om Sjælland. Humlebæk Bådeværft var på pletten, og kunne lave en nød-reperation, så de uheldige svenskere kunne vende hjem til Borstahusen. 

Feltet strakt ud
En del både har stadig langt hjem, og feltet ligger stort set strakt ud over hele syd Sjælland - fra Stevns til Storestrømsbroen, se kortet i galleriet herunder.

Opdateret, fredag kl. 19:  

Feltets største båd Buksesnedkeren / OneOff med skipper Søren Due Olsen, kom først over målstregen i årets Sjælland Rundt. Der var spændning til det sidste, og kort før de forreste både ramte Sundet, var den ikoniske og super flotte Buksesnedker nede på tredjepladsen. Nyd et billede af båden ud for Snekkersten i galleriet herunder.

To'er over stregen blev Quinta Light/HH42 med skipper Anders Bogason - tre'er over stregen Easy Lover/Soto 40 med skipper Tomas Lover Toft, og som sidste båd af det tætte race måtte Sirena/Swan42 med skipper Peter Buhl trække det korte strå. 

 
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?