fbpx

Lørdag sejles endnu en Sjælland Rundt - denne gang på Indersiden

Det er en af de helt store sejlads-weekender vi går i møde. Garmin Round Denmark Race og Sjælland Rundt er i fuld gang, og det samme er en anden Sjælland Rundt - bare på Indersiden. Starten lørdag, vil være den 27. i rækken, og der er imponerende 106 tilmeldte både.

Deltagerne er fordel over sejladsens ni start-steder, som gælder for på kapsejlende og Crusingklasserne. Skuddet lyder kl. 09:00 - og sidste båd forventes i mål søndag eftermiddag

Vejudsigten tyder på en lovende tur, for alle dem som skal en tur rundt i Sjællands to store fjordsystemer (Roskilde og Isefjorden, red.) - med alle de udfordringer som sejlads i sådan et farvand nu kan byde på.

Populære havne
Med årene er der opstået tradition for at mange deltagere søger til Lynæs for natten, men et sted som Herslev er også populær sammen med Marbæk, og på Orø. Der er grillkul og tændvæske til fri afbenyttelse i de anbefalede havne, som du får linket til her.

Minus motor

I årets sejlads har der ikke været nogle tilmeldinger i motorbådsklassen. Der har ikke været nogen klar indikation for de manglende tilmeldinger, men det vurderes at det skyldtes de høje brændstofs priser der generelt gælder i landet.

1208261054 sejlerskole anders
En sjov og 'hyggelig' fortælling ligger bag dette foto. Da Christian Thorborg (tv) vandt SRPI første gang, var det som sejlerskoleelev. I år, her 10 år efter, deltager Christian igen, denne gang som sejlerskoleinstruktør med sin Maxi Fenix og en sejlerskoleelev - mon de kan gøre 'kunst-stykket' efter?


Galleri
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?