fbpx

GRDR: Singlehand på Vesterhavet – syv sande pionerer 

Inkluder i Newsletter: Ja

Så er det i dag, at Garmin Round Denmark Race åbner et nyt kapitel inden for havkapsejlads i Danmark. Det sker helt præcist kl. 15:00, når singlehand-sejlerne sætter ud på offshore-banen. 

Starten går ud for marinaen, hvor samarbejdspartner Esbjerg Søsport holder til. Der er syv både på linjen og om bord er der syv sande pionerer, der tager den helt store udfordring på sig når de åbner det berygtede Vesterhav for singlehand sejlsport. 

De begiver sig ud på en 760 sømil lang tur, rundt om Danmarks fire ”verdenshjørne”. Det vestligste, Blåvandshuk, og nordligste, Skagen, rundes allerede på første ben – det 200 sømil lange non-stop stræk fra Esbjerg til Skagen. Forhåndsfavoritterne på offshore singlehand er danske Anders Johansen i sin JPK 10.30 Beluga og Anders Nyberg i sin RM 13.50 Embla. Men, men, men som man siger: “To finish first, first you must finish”. En banal men sand konstatering ikke mindst med 760 sømil forude.     

Følg starten live
Der vil være masser af optakt og snak med skipperne inden, de går på søen i eftermiddag. Det er den dynamiske duo Susanne Hoeck og Morten Brandt, der taler med deltagerne - og lokale fra Esbjerg der fortæller om strøm og vind og som rapporterer fra optakten og under starten. Det foregår live på Facebook og på Youtube. Der vil være en daglig Garmin Round Denmark Race Update kl. ca. 14, hvor det overståede - og det kommende døgn analyseres. Der bliver rapporteret fra Skagen når singlehand-sejlerne kommer ind og holder 16 timer hvil. 

Endelig er der flere starter den 17. og 18. juni fra både Esbjerg og Aarhus, af besætninger med 'full crew' samt 'doublehand' - på hhv. offshore og inshore banerne.    

Du kan finde tidspunkter på starterne, alle relevante links så du får den bedst mulige dækning af sejladsen. Der ligger allerede nu videoer om årets race på Garmin Round Denmark Race hjemmeside.

Foto i galleriet af de to forhåndsfavoritter af Peter Brøgger.

grdr værter 
Den dynamiske duo Susanne Hoeck og Morten Brandt kan her på billedet virke lidt sløret, men vi tør godt love Jer for de står knivskarpe under GRDR. 

 

 

 


Galleri









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *