fbpx

Jan Møller sejler Helsingør – Vejrø i Sjælland Rundt

Inkluder i Newsletter: Ja

Jan Møller der er kendt for mange imponerende singlehand sejladser har i år inviteret sin hustru med på Sjælland Rundt Sailing Week. I år står den for familien Møller på halvmaraton for feinschmeckere, Helsingør – Vejrø.

”Det er min måde at få min hustru Merete med på turen. Arbejdsfordelingen er klar fra starten. Jeg sejler. Hun tager billeder og slapper af”, griner Jan Møller lunt. Der er, siger han, ikke stor forskel på hans singlehandssejlader og så denne tur. Det er ham, der skal sejle båden!

Ikke tal på start Sjælland Rundt
Jan Møller har deltaget i mange Sjælland Rundt sejladser i tidens løb. Første gang vist nok, som han siger, i 1986. han har, vist nok deltaget i de fleste, men der har været år, han af den ene eller den anden grund har sprunget over.

”Jeg synes, denne ide med at stå af på Vejrø og få noget god mad og være en del af et miljø, hvor sejladsen bliver kombineret med bæredygtighed, økologi og lidt luksus skaber en ny niche for sejlerfolket. Jeg ser mange muligheder i tiltag som dette. Man kan stå af halvvejs og sejle videre på sommerferie. Der er fin mulighed for at tage familien med på en ny måde, siger Jan Møller. 

Nytænkning og havmiljø
Havmiljøet har gennem årene optaget Jan Møller meget. Havenes stadig ringere forfatning, som Jan Møller med egne øjne har set på sin singlehand-jordomsejling tilbage i 2004 og efterfølgende sejladser i europæiske farvande, har skærpet interessen og opmærksomheden.

”I gamle dage, før i tiden, smed man alt overbord. Ud på ”den blå hylde” som man sagde, det sker heldigvis ikke længere, jeg oplever at sejlerne i dag forsøger at psse godt på havmiljøet fortæller han videre, ”I år har vi skiftet bundmalingen ud med en giftfri type fra Hempel som et eksempel på at nytænkning kan være godt for miljøet”.

”Det er rigtigt set af Sjælland Rundt Sailing Week at tænke muligheder for hele familien, bæredygtighed og økologi ind i sejlads-konceptet," slutter Jan Møller

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *