fbpx

Hempel World Cup: Anna Munch holdt den danske fane højt - vinder bronze og sikrer VM-billet

Inkluder i Newsletter: Ja

I ugen der er gået blev Hempel World Cup Allianz Regatta 2022 afviklet i Holland, men det var kun med ganske få danske sejlere på deltagerlisterne. Hvorfor prioriterer Dansk Sejlunion mon ikke Hempel World Cup ? 

World Cup stævner i Europa har gennem mange år været topprioritet hos OL-sejlerne på Sejlerlandsholdet og Udviklingslandsholdet for de olympiske klasser, idet det er her man møder alle de bedste sejlere fra hele verden og kan måle sin form, teste udstyr, optimere starter og taktik m.v.

Det store internationale stævne i Holland har næsten i en menneskealder ligget i Medemblik - i folkemunde blandt sejlere kaldt 'SPA', hvor flere generationer af danske OL-sejlere årligt har dystet på Ijsselmeer, men nu er det blevet flyttet til Almere i den sydlige del af Markermeer, tæt på Amsterdam.

Bådmagasinet har spurgt Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jakobsen, hvorfor World Cup stævnet ikke har høj prioritet i år, og hans umiddelbare svar er - "vi har andre prioriteringer..." - og Thomas Jakobsen forklarer videre:

”Traditionelt er det jo et stævne som de fleste danske OL-besætninger deltager i, men i år har vi andre prioriteringer for forskellige klasser. Grundlæggende er vi også noget skuffede over, at når Holland vælger at flytte stævnet, så mener vi det burde være flyttet til Den Haag, hvor det stor VM for alle olympiske klasser skal afholdes i 2023. Dette stævne vil også være afgørende for kvalifikation af nationspladser til OL, og endvidere ville sejlerne også der, kunne sejle på åbent hav i bølger, og dermed også i år forberede sig til dette VM.

 Thomas Jakobsen ved ikke hvorfor World Cup stævnet blev flyttet, og fortsætter, "Vores mandlige ILCA 7 sejlere har mere behov for at træne teknik, og derfor har de den seneste uge trænet i Nordsøen ud for Torsminde med den svenske OL-deltager Jesper Stålheim som træner.

Det er kun Anna Munch som deltager i ILCA 6, idet Anne-Marie Rindom i denne sæson sejler i den professionelle, foilende ETF26 klasse, som en del af på Rock The Boat-teamet, og Michala Høeg Norsell er skadet.”

49er, 49er FX og Nacra deltager i en træningslejr på Aarhusbugten sammen med en del udenlandske besætninger, hvor hovedfokus er at lære og trimme de helt nye master og sejl i klassen. De nye sejl er mere lukkede og dybere, og skal derfor sejles med mere twist i sejlene. Lige nu er trim og fart det vigtigste før det kommende EM på hjemmebane ud for Aarhus i sommeren, men vi forventer, at mange flere af vores sejlere på Sejlerlandsholdet og Udviklingslandsholdet vil deltage i Kielerwoche om nogle uger, som vi har givet langt større prioritet.”

Kun 4 danske besætninger til Hempel World Cup
Kigger man på antal sejlere på Dansk Sejlunions udviklingslandshold, er der alligevel en del sejlere i ILCA 6 kvinder, Kite foil mænd og IQfoil Mænd, som kunne have haft god gavn af at sejle World Cup stævnet, idet man her kan måle sig mod de bedste fra hele verden på mange parametre med henblik på optimering af træningen. Der er kun to år til OL 2024, og et år til OL-kvalifikationen starter, og mange af OL-sejlerne har desværre rigtig langt til toppen af respektive klasser, og dermed mulig OL-kvalifikation. Så der er masser at arbejde med.

Flot bronze & VM billet
I ILCA 6 deltog kun Anna Munch, og det blev til en super flot bronzemedalje, i et stærkt felt med 62 deltagere fra 32 nationer. Bronzemedaljen kom i hus efter en andenplads i lørdagens Medal Race, og samtidig sikrede Anna Munch dansk deltagelse ved VM i Texas til oktober. På stævnets podie stod, ud over Anna Munch, græske Vasileia Karachaliou øverst - foran en af de evige rivaler Emma Plasschaert fra Belgien på stævnets andenplads.  

Anna Munch er ved at etablere sig i toppen af ILCA 6 klassen internationalt, og forventes at være den eneste som reelt vil kunne kæmpe med Anne-Marie Rindom om OL-pladsen i 2024 i denne klasse. Det helt store og ubesvarede spørgsmål er, hvornår mon vi ser Rindom tilbage i ILCA 6'eren?

I Formula Kite deltager James Johnsen og Johan Beckett, som efter de første dage ligger på beskedne placeringer midt i feltet med 54 deltagere fra 27 nationer. Der er stadig langt til toppen for de danske sejlere.

I 49er deltager en enkelt besætning, Carl Emil Sloth/Andreas Hoffman-Petersen, som ligger i den tungere ende af feltet på 44 deltagere fra 22 nationer.

Der er således ingen danske OL-sejlere i de resterende OL-klasser.

Stævnet afsluttes i dag søndag. Du kan se resultaterne her

Annonce
----------------------- 

 

Et online abonnement - som skabt til sommerturen

Få adgang til hele arkivet - inklusiv, over 80 udgaver af magasinet.
Kan opstartes og stoppes når du vil = ingen bindning


Ferietid er jo som bekendt læsetid...

 

egen annonce online abo









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *