fbpx

Sjælland Rundt melder klar - mega præmiebord...

Inkluder i Newsletter: Ja

Langsomt men sikkert falder alt på plads. Der er styr på teltet, hvor grillen fra Marienlyst Strandhotel kommer til at syde. De mange engagerede frivillige plotter sig ind på vagterne. Der vil være livemusik, med gratis adgang, hver dag i teltet på havnen. Helsingør Sejlklub, der arrangerer Sjælland Rundt Sailing Week, melder klar, og det er med et omfattende program som kan ses på SRSW website her.

Det er lykkedes Helsingør Sejlklub at trække nye og interessante sponsorer til de kapsejladser, der i dag udgør Sjælland Rundt Sailing Week. Garmin, Helly Hansen, Palby Marine & Kronborg Marine Proshop, Marienlyst Strandhotel samt Klarlund, X-yachts, Lopolights, Volvo m.fl. vil være at finde i ”Race Village” under stævnet.  

”Vi har en vision om, at Sjælland Rundt om 5 år er en kapsejlads for fulde sejl for alle bådklasser, racere eller cruisere, på vandet.  En ”Race Village”, hvor sejlere og andre interesserede, kan komme og se det nyeste grej. En fest på kajen og havnen for sejlere, familien og alle andre, der drømmer om at have lidt saltvand i årerne. Vi forsøger at tænke nyt hele vejen rundt. 2022 er år 1. Vi vil gerne opfordre alle, både til vands og til lands, om at komme og være med til at skyde eventyret i gang!”, siger formand for Helsingør Sejlklub Kasper Wedersøe.

Søvn, sejlads og skarpe hjerneceller
Et af de mere utraditionelle initiativer er et foredrag med titlen: Søvn, sejlads og skarpe hjerneceller.

En Sjælland Rundt-præstation er sjældent med mange timer med lukkede øjne. Man vågner i tide og utide. En skæv sø. Et sejl, der slår. En tørn, der kalder.

Kapsejlads er udover sømandskab også en krævende fysiologisk disciplin hvor opmærksomheden må strækkes langt udover den normale søvnrytme over flere døgn.

Sjælland Rundt Sailing Week har lavet en aftale med psykolog Robert Benjamin Andersen om to foredrag om netop søvn og performance i forbindelse med sejladser.

Den 6. juni kl 20 er foredraget digitalt. Det kræver tilmelding. Du finder tilmeldningen via linket til Sjælland Rundt Sailing Week´s hjemmeside her. Man kan også møde op på Nordhavnen i Helsingør og høre foredraget live den 15. juni kl 17 - find Race Village, hvor det vil foregå.

Robert Benjamin Andersen har beskæftiget sig med søvn i sin praksis de seneste fem år, og har tidligere arbejdet med idrætspsykolog og beredskabspsykologi. Han har 17 års erfaring som psykolog i både større offentlige og private virksomheder og som selvstændig.
Udvalgte artikler *