fbpx

Brandsø Rundt skal for alvor tilbage på søkortet...

Den traditionsrige kapsejlads Brandsø Rundt skal for alvor tilbage på søkortet. Middelfart Sejlklub har indgået en femårig sponsoraftale med Vejlbylund, der er under opsejling med et nyt økologisk destilleri.

“Brandsø Rundt blev afviklet første gang i 1964. Det gør kapsejladsen til en af de ældste i Danmark og vi glæder os til, at vi næste år kan fejre at sejladsen sejles for 60. gang”, udtaler Steen Madsen, der er formand for kapsejladsudvalget og næstformand i Middelfart Sejlklub - og fortsætter “Jeg tror godt, vi uden at overdrive kan sige, at sejladsen er en form for institution blandt kapsejlere i området - en af dem man rigtig gerne vil vinde. I hvert fald er der mange gengangere og vi kan se, at flere end 20 besætninger har deltaget mere end 20 gange i sejladsen igennem de forgangne årtier”

Sponsoraftale med Vejlbylund
“Vejlbylund ligger med udsigt til Båring Vig og min familie og jeg har altid haft en nær tilknytning til havet”, tilføjer Britt Wissing, der selv er sejler, og som fortsætter. “Vi flyttede ind på gården udenfor Middelfart for fire år siden. Det var i første omgang af praktiske hensyn, fordi vi så kom til at bo imellem de to Salinaz restauranter, som jeg driver i Odense og Kolding. Nu arbejder jeg så på at tilføje et økologisk destilleri til gården, hvor jeg skal videreføre mit arbejde med bl.a. Skjoldmø Gin, der er inspireret af vikingerne og dermed også af havet - derfor lå det lige for at gå ind i en aftale med Middelfart Sejlklub om Brandsø Rundt. Vi håber, at sponsoratet kan bidrage til at opbygge kendskabet til vores destilleri og Skjoldmø Gin, men måske også andre ting vi kommer til at lancere fremover. Vi har i første omgang indgået en femårig aftale og vi satser naturligvis på, at vi kan bidrage til at gøre selve dagen til en særlig oplevelse - både for sejlerne og besøgende på havnen".

Lokaltg uofficielt mesterskab for distancekapsejlere
“Vi har de seneste år haft deltagelse af omkring 50 både”, tilføjer Karsten Svenningen, Middelfart Sejlklub, der er ansvarlig for bl.a. deltagerlister og resultater.

“Bådene kommer typisk fra sejlklubber omkring Lillebælt i bred forstand og dermed tillader vi os at betegne Brandsø Rundt som et uofficielt mesterskab for distancekapsejlere i området. Men vi har også et separat løb for sejlere, der mest er med for hyggens skyld, men samtidig gerne vil snuse lidt til kapsejlads - her deltager i reglen mellem fem og 10 både - vi tror på, at samarbejdet med Vejlbylund kan tilføre lidt ekstra krydderi til sejladsen. Både fordi vi får en masse ekstra spændende præmier og fordi vi forventer at aktiviteterne på land kan få et løft. Og det vil naturligvis være til glæde for både sejlerne og de gæster, der er på havnen på dagen. Brandsø Rundt afvikles den 3. september og falder dermed sammen med Klimafolkemødet og det passer fint med en sport, der er drevet af vind og foregår i Lillebælt, som jo er Danmarks største naturpark”, slutter formand for kapsejladsudvalget Steen Madsen.

The Ocean Race

Video-interview: Charlie Enright - en 800 sømil lang sprint

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

Udvalgte artikler *