fbpx

RORC-Transatlantic: Favorit krydser mållinjen som første kølbåd

Related Articles: RORC-Transatlantic: Gyserafslutning venter - Plack Pearl afmastet!, RORC-Transatlantic: Maserati snyder alt og alle - L4 Trifork smider føringen..., Triforks genistreg sikrer dem solid føring - se video...   

Båden er fra 2014 og bygget til det - sætte nye rekorder på alverdens kapsejlads-distancer, og det var lige præcis hvad Comanche gjorde i denne udgave af RORC Transatlantic Race, en kapsejlads som går over Atlanten, fra Lanzarote til Grenada.

Den 100 fods store Maxi-racer cuttede lige to døgn af den gamle rekord på distancen, og nappede - ikke overraskende Line Honours for kølbåde ved at have brugt 7 døgn, 22 timer, 1 minut og 4 sekunder. Navigatøren på Comanche, som forøvrigt også lige har vundet Rolex Sydney Hobart om bord på Ichi Ban, Will Oxley forklarede efter målgang om de tricky lavtryk der skulle paceres. 'Vi så godt at der nok var mest luft mod nord, (den vej L4 Trifork valgte, red.) - men vi vurderede at det ville blive vanskeligt at komme 'ned' der oppe fra - altså exit-strategien fra at vælge den nordlige rute kunne risikere i at du skulle krydse' - så vi holdt os så tæt på layline som muligt.

Holder resultatet?
Som det ser ud lige nu, vinder Comanche også sit løb i IRC Super Zero - i samme løb er danske L4 Trifork med skipper Bouwe Bekking, der dog har 236 sømil ‘hjem’ og ser ud til at tage en fornem podieplads. Bekking & Co. ser desværre ikke ud til at kunne true Comanche, men det ligner pt. en meget flot andenplads i løbet. Om Comanche og L4 Trifork kan holde deres placeringer overalt, det går der nogle døgn før de ved - flere af de 21 teams som deltager har over 1.000 sømil hjem, men vil godt kunne nappe sejren på mål.