fbpx

De vil slå rekorden: Jorden rundt mod vinden

For små to uger siden indledte franskmanden Romain Pilliard og spanske Alex Pella deres forsøg på at sætte en ny verdensrekord Jorden rundt - vestom.

De to sejlere har valgt at gøre forsøget i en 75 fod trimaran, til trods for at netop flerskrogsbåde hidtil ikke har haft den store succes i at slå rekorden på denne rute, hvor der sejles mod vinden. 

I 2016 erhvervede Romain Pilliard den trimaran, som engelske Ellen MacArthur satte verdensrekord med i 2005, hvor hun sejlede Jorden rundt solo. Pilliard har brugt to år på at renovere trimaranen, som havde ligget uberørt hen i seks år. I dag har den fået navnet ”Use it again” i et slag for genbrug.   

Det er en udfordring at sejle ”den forkerte vej” rundt om jorden. De to sejlere må krydse, da lavtrykkene i Sydhavet går fra vest mod øst. Det afspejler sig også i tiderne: Verdensrekorden Jorden rundt lyder på 40 dage, 23 timer og 30 minutter for en fuld besætning og 42 dage, 16 timer og 35 sekunder solo. Rekorden mod vest, er på 122 dage, 14 timer og tre minutter, og blev sat solo. Der er umiddelbart ikke noteret nogen tid/rekord, for fuld besætning. 

Vest-rekorden blev sat i 2004 af franskmanden Jean-Luc Van Den Heedes i en 85 fod aluminiumsbåd "Adrien", der var bygget til formålet, og det er den rekord som Pilliard og Pella vil slå - altså være tilbage, inden der er gået 122 dage og 14 timer. 

Romain Pilliard har været aktiv i Figaro-klassen for 20 år siden. Han har siden arbejdet med at organisere ​​forskellige sejlerarrangementer.

Alex Pella er en anerkendt spansk professionel sejler, der begyndte sin karriere med Mini Transat i 2003, vandt Route du Rhum i 2014 i klasse 40 og har sejlet som besætningsmedlem på forskellige IMOCA- og Ultime-både. Han er medholder af verdensrekorden Jorden rundt sat i Jules Verne Trophy 2017 i trimaranen IDEC3.

Se mere om rekordforsøget - og ruten her

Se hyggelig video fra 'afsked' med familien her: Seneste nyheder

Ainslie og Team GBR i big hit - se video

★ Cruising i rekordfart - på tre ben

Sail GP: GP for Giga Potent


SailGP

Vejrguderne ubarmhjertige – hvor er det ærgerligt...

SailGP

Ainslie og Team GBR i big hit - se video

★ Artikel

★ Cruising i rekordfart - på tre ben

SailGP

Sail GP: GP for Giga Potent

SailGP

Lokale sejlklubber får besøg af de 'store rockstars'

Kapsejlads

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

SailGP

Nathan Outteridge - back in the game

Tursejlads

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?