fbpx

ILCA VM: Det lykkedes ikke for Rindom på sidstedagen

Inkluder i Newsletter: Ja

Æv - ingen VM-medalje til Rindom i denne omgang!

Der var ellers lagt i kakkelovnen til en VM medalje for OL-guldvinderen Rindom, som førte VM stævnet i Oman, inden dagens to sidste sejladser.

Men men, det blev en dag på vandet, hvor det ikke rigtig lykkedes for den ellers så sejrsvante Rindom. En tung placering som nummer 36 i seriens 10. sejlads kunne Rindom faktisk godt leve med - som hendes anden fratrækker sammen med den BFD som hun fik tidligere i serien, men i dagens anden, og stævnets sidste sejlads, kom hun i mål efter hendes tætteste tre forfølgere, som dermed løb med medaljerne.

Emma Plaschaert fra Belgien - en af Rindoms evige rivaler løb med VM-guldet, mens Agata Barwinska fra Polen, som har været med helt fremme siden start, sluttede som nummer to, og med Viktorija Andrulyte fra Litauen på tredje. Plaschaert og Barwinska sluttede á point, men i kraft af Plaschaerts tredjeplads i seriens sidste sejlads, betød VM-guld til Belgieren. Barwinska sluttede som 12er i sidste sejlads.

Kun syv point
I et høj-point-stævne, hvor vinderen bliver kåret med netto 71 point, ja der var det faktisk ikke mange Anne-Marie Rindom manglede for at stå øverst på podiet. Sølle syv point, i en serie med en - BFD samt en 36. som fratrækker, og en tællende 19-13 og 16 som tællende, der er syv point ikke mange. Anne-Marie Rindom sluttede på den ubarmhjertige fjerdeplads...

– Jeg er selvfølgelig ærgerlig lige nu, for jeg ved, jeg har mere i mig. Men jeg bliver på den anden side også nødt til at være tilfreds set i lyset af den forberedelse, jeg har haft. De piger, der vandt medaljer, er virkelig dygtige og har trænet op mod det her siden OL, og de fortjener det virkelig, udtaler Rindom i en pressemeddelelse.

Udfordrende uge
Forholdene har været svære med let vind og mange udsættelser og aflysninger. Det har heller ikke gjort det nemmere, at Horsens-sejleren har kæmpet med ondt i halsen under dele af stævnet.

– Jeg er rigtig glad for, at jeg kunne være med i kampen om guldet helt ind til sidste sejlads på trods af de mange fejl, jeg har lavet i løbet af ugen. Jeg havde mulighederne, men lykkedes desværre ikke med at komme helt i mål. Selvfølgelig ville jeg gerne vinde, og en fjerdeplads er altid frustrerende, men i det store hele er det et ok resultat, slutter Rindom.

Sejlerlandsholdets to andre sejlere Anna Munch og Michala Høeg Norsell slutter på henholdsvis 18. pladsen og 32. pladsen