fbpx

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

Inkluder i Newsletter: Ja

En deltager i ARC - flotillesejladsen over Atlanten, har mistet livet. Det skete ved et vagtskifte i løbet af natten til lørdag, hvor Max Delannoy overtog roret i meget luft og store bølger. Umiddelbart efter bliver han ramt i hovedet - og mistede livet, på stedet. 

Ifølge arrangørerne af ARC - den britiske World Cruising Club, så kendes de præcise og fulde omstændigheder ikke endnu. Der er intet officielt meldt ud om årsagen, men ifølge et opslag på en Facebookside, tilhørende en af besætningerne, så skulle ulykke være sket ved vagtskiftet - da Delannoy om bord på båden 'Agecanonix' skulle overtage roret. Det skriver yacht.de

Den officielle rapport (frit oversat, red.) om ulykken fra World Crusing Club lyder indtil videre således: 

"Den 26./27. omkring midnat sendte 'Agecanonix' et Mayday-opkald med anmodning om en medicinsk evakuering. Desværre blev det sårede besætningsmedlem Max Delannoy erklæret død, før ekstern hjælp kunne ydes."

Redningsaktionen blev koordineret af MRCC France Gris-Nez og senere af MRCC Ponta Delgada. Til sidst blev krydstogtskibet "Mein Schiff 1" sendt til positionen "Agecanonix" for at tage om bord Philippe Anglade, som også blev såret, Jean-Philippe Anglade og liget af Max Delannoy.

Ifølge WCC nåede "Mein Schiff 1" Agecanonix lørdag aften ved 8 Beaufort og oprørt hav med bølger på 4 til 5 meter. De anbragte sig selv for vinden af ​​yachten og søsatte en redningsbåd. Vinden tiltog dog yderligere, så et redningsforsøg måtte aflyses. Krydstogtskibet blev så i nærheden og gjorde først et nyt forsøg søndag i dagslys.

Omkring kl. 14:00 UTC rapporterede MRCC Ponta Delgada, at redningsaktionen var afsluttet, og at både besætningen og den afdøde var om bord. "Agecanonix" blev forladt ved den omtrentlige position 29 ° 3,71 N, 026 ° 30,38 W og bliver stadig fulgt af MRCC via trackeren om bord. "Mein Schiff 1", der er på rejse fra Caribien til Madeira med 1440 gæster og 726 besætningsmedlemmer, har i mellemtiden sat kursen mod Madeira igen.

Ved Atlantic Rally for Cruisers sejler i øjeblikket omkring 140 yachter som en flåde fra Gran Canaria til den caribiske ø St. Lucia. ARC startede den 21. november. De hurtigste yachter har indtil videre tilbagelagt omkring to tredjedele af den 2.700 sømil lange distance.

Tyske Bild har også skrevet om den tragiske hændelse - et link til artiklen her




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *