fbpx

TJV: Uventet vinder - hvis stillingen holder  

Related Articles: TJV // 5. døgn: Class 40 feltet knækket - det samme er et par master..., TJV: "Vem kan segla förutan vind"? , TJV: Døgn 10 - fortsat intet afgjort , TJV: Førende Open 60 mister masten
Inkluder i Newsletter: Ja

Vi nærmer os afslutningen på Transat Jaques Vabre 2021, i hvert tilfælde for de førende både, der forventes i mål natten til tirsdag. 
 
Hvem der kommer til Matinique som den første båd bliver med meget stor sandsynlighed et internt opgør i klassen for 50 fods trimaraner Ocean50. Bådene i de fire klasser, Class 40, IMOCA 60, Ocean 50 og Ultime, sejler som tidligere omtalt, på forskellige baner. Banedesignet er lagt an, så bådene i de forskellige klasser i teorien kommer i mål cirka samtidig. 
 
Ocean50 først?
Men som tingene står nu, bliver det altså en Ocean50 trimaran, der kommer først.

De store Ultime trimaraner, så ellers længe ud til at kunne være med i kampen om Line Honours. Men i nat røg de i et større vindhul, og selvom de sejler 17 - 18 knob i den lette vind, hjælper det ikke stort, da Ocean 50’erne sejler 22 -23 knob med kun 228 sømil til mållinjen.

Ultime klassens førende har, her mandag over middag - 467 sømil ind. De førende IMOCAer er yderligere bagude. Her har de foreste 1050 sømil tilbage. Farten er her 18 knob. Endelig har de små Class 40 både 1580 sømil tilbage. De holde 14 knob. 
 
Stilingen i toppen af de fire klasser
Der bliver med andre ord masser af målgang at kommentere på i de kommende dage og nætter. I de enkelte klasser er kampen hårdeste i Class 40. Her er de første ni både inden for 55 sømil. Forrest er båden REDMAN. 

IMOCA 60 har fortsatt LinkedOut forrest, knap 100 sømil foran Apivia og yderligere 13 til nr. 3 Charal. 

Hos Ocean50 tegner det til at Primonial vinder. Båden er 67 sømil foran Koesio som har 10 sømil til nr. tre Leyton. 

Endelig har Ultime fortsat Maxi Edmond De Rothchild forrest 125 sømil foran Banque Populaire XI og 182 foran SVR-Lazartigue. 
 
Følg med i målgangen på sejladsens website her