fbpx

VM 49er: Forrygende dag bringer Rask/Precht ind i medaljekampen

Opdateret kl. 13:30
Med en 7. plads i søndagens Medal Race, lykkedes det at holde fast i den tredjeplads som det nye dansk team havde kæmpet sig ind på i de indledende sejladser. Imponerende, efter kun at have sejlet sammen i båden i ganske få måneder. 

Link til den endelige og samlede resultatliste her

OPDATERET efter sidste sejlads: 
Kort resumé af sidste sejlads:
Rask/Precht kommer fint afsted som tredje båd fra læ mærke - det ser foruftigt ud, men en højredrejning sender de både på venstre fløj godt ned i sækken, og på et tidspunkt er de noteret som 20-21. De slår med ind over, men stadig tro på venstrefløjen, og den drejer også tilbage, og sender den danske båd rundt om først top som 7’er. En svær sejlads i forholdsvis løj luft - og den sidste løber ned, skulle vise sig at blive kostbar. Nærmest på selve linjen smider den danske duo fem både, og må tage til takke med en 12. plads.

Rask/Precht går ind i Metal Race som nummer tre, dog uden mulighed for at nå guld og sølv (sølv yderst teoretisk, red.) - men der er bestemt en VM-bronze at kæmpe om, stay tuned - en lille korrektion. Da den Hollandske båd blev diskvalificeret fra sidste sejlads, sluttede Rask/Precht af med en 11. og har kun 8 point op til sølvet.

Med deres tredje prik i serien, samt to niende pladser - sejlede Frederik Rask og Jakob Precht sig på fornem vis, ind i medaljekampen ved VM i 49er i Oman.

Der mangler at blive sejlet én enkelt sejlads i gold-fleeten, inden søndagens Medal Race startes umiddelbart efter Nacra17 & 49erFX sidste gold-fleet sejladser.

Fortsætter den danske duo de flotte takter, som vi har set de seneste par dage - så lugter det af en VM medalje, hvilket vil være helt fantastisk for det nye team.

Den sidste sejlads sendes herunder: - Medal Race på videoen under...

Live fra Medal Race

2021 49er, 49erFX and Nacra 17 World Championships - Medal Races from 49er and Nacra 17 Sailing on Vimeo.


GalleriUdvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?