VM: Noget amputeret deltagelse i Oman

Det er nogle noget amputerede felter i 49er – 49erFX og Nacra17 vi oplever ved VM i Oman, som startede i dag.

Udskiftning
Det har altid været sådan, at et VM - umiddelbart efter et OL, har været påvirket af de mange teams som 'slår op i banen' - og siger tak for denne gang. Mange 'rock-stars' holder pause, teams splittes, og der findes i det hele taget en stor udskiftning sted, således også ved VM i Oman som blev skudt i gang i dag.

Små felter
36 både stiller til start i 49er feltet, heraf to danske. I 49erFX stiller kun 22 både til start, og uden dansk deltagelse. I Nacra17 feltet er der kun tale om sølle 15 både, med én enkelt dansk deltager.

I 49er skal Rask/Precht forsøge at følge op på deres flotte indsat i tune-up stævnet, hvor de sluttede på en fornem tredjeplads. Sammen med Nyborg/Wright Olsen udgør de VM-duoen i Oman.

49erFX behøver ingen yderligere dansk omtale her på sitet – der stiller, som før nævnt, ganske enkelt ikke nogen dansk båd til start

I Nacra17, hvor Lin & CP var lige ved og næsten i Tokyo (sluttede på en super flot fjerdeplads, red.) - ja der har vi kun en dansk båd med. Saouma-Pedersen / Ruun Borreskov er eneste danske besætning, som skal forsøge sig idet begrænsede felt på 15 både.

Vi finder ikke mange af de store VM- og OL- navne på deltagerlisterne, dog er Grael/Kunze med i 49erFX – dobbelt OL-vinder fra Rio og Tokyo, så mon ikke de andre kæmper om VM sølv og bronze?

De danske både er kommet, skal vi sige - lidt forsigtigt fra start, men stævnet er kun lige begyndt, så meget kan ske endnu.

Link til resultater her

Forholdene i Oman ser bestemt ikke ud til at fejle noget, se video:Nye både

Hvis der er noget vi glæder os til...

Kort nyt

Efter toårig bevilling til Skoleskibet Georg Stage er...

Kort nyt

Rolex World Sailor of the year kåret 

Kapsejlads

Stor - men helt naturlig udskiftning på Sejlerlandsholdet

Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen