fbpx

VM: Noget amputeret deltagelse i Oman

Det er nogle noget amputerede felter i 49er – 49erFX og Nacra17 vi oplever ved VM i Oman, som startede i dag.

Udskiftning
Det har altid været sådan, at et VM - umiddelbart efter et OL, har været påvirket af de mange teams som 'slår op i banen' - og siger tak for denne gang. Mange 'rock-stars' holder pause, teams splittes, og der findes i det hele taget en stor udskiftning sted, således også ved VM i Oman som blev skudt i gang i dag.

Små felter
36 både stiller til start i 49er feltet, heraf to danske. I 49erFX stiller kun 22 både til start, og uden dansk deltagelse. I Nacra17 feltet er der kun tale om sølle 15 både, med én enkelt dansk deltager.

I 49er skal Rask/Precht forsøge at følge op på deres flotte indsat i tune-up stævnet, hvor de sluttede på en fornem tredjeplads. Sammen med Nyborg/Wright Olsen udgør de VM-duoen i Oman.

49erFX behøver ingen yderligere dansk omtale her på sitet – der stiller, som før nævnt, ganske enkelt ikke nogen dansk båd til start

I Nacra17, hvor Lin & CP var lige ved og næsten i Tokyo (sluttede på en super flot fjerdeplads, red.) - ja der har vi kun en dansk båd med. Saouma-Pedersen / Ruun Borreskov er eneste danske besætning, som skal forsøge sig idet begrænsede felt på 15 både.

Vi finder ikke mange af de store VM- og OL- navne på deltagerlisterne, dog er Grael/Kunze med i 49erFX – dobbelt OL-vinder fra Rio og Tokyo, så mon ikke de andre kæmper om VM sølv og bronze?

De danske både er kommet, skal vi sige - lidt forsigtigt fra start, men stævnet er kun lige begyndt, så meget kan ske endnu.

Link til resultater her

Forholdene i Oman ser bestemt ikke ud til at fejle noget, se video:Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?