fbpx

Garmin Round Denmark Race: Start planlægningen nu

Inkluder i Newsletter: Ja

Sejladsen har virkelig potentiale - den kan blive rigtig stor. I takt med bådene er blevet større, og mange besætninger mere 'professionelle' hvad kapsejlads angår, så hersker der ingen tvivl om vi manglede sådan en type sejlads herhjemme. Det gjorde Sailing Aarhus, Aarhus Internationale Sejlsportscenter og Shorthand ECM noget ved, da de sidste år, for første gang skød sejladsen Round Denmark Race afsted. 

Ni minutter for sent
Resultaterne fra 2021 taler sit tydelige sprog - det er ikke bare en sejlads man “lige gennemfører”. Ud af 72 tilmeldte, blev kun 24 taget i mål. Singlehand sejlerne kom afsted i fin luft. Det samme gjorde fuld besætning og doublehand, men så døde vinden helt efter ca. 15 timer hvorefter store dele af sejladsen blev til et udholdenhedsrace tynd tynd luft. Det resulterede i, at den blandede skare af tilmeldte som havde valgt at starte - langsomt med sikkert blev mindre mindre. Blandt de ærgerligste var tyske Jan Heinze og Co-skipper i den tyske Dehler 30od Calle, som krydsede mållinjen 9 minutter efter sejladsen var blevet skudt af. 

Underholdningen i top
Der var også masser af drama på singlehandbanen hvor kampen og at blive første båd i mål affødte beskyldninger sejlerne i mellem undervejs og en protest mod løbsledelsen efter målgang. Så det var virkelig krævede sit at holde styr på for sejladsen tilskuere og følgere, der fik underholdning på alle fronter. Jo, sejladsen havde helt sikkert alt det der skal til, for at gøre den spændende at følge, og ikke mindst deltage i.

Offshore i Bekkings kølvand
Der er fortsat en del hemmelighedskræmmeri fra arrangørside omkring sommerens sejlads. Det er annonceret, at der både bliver sejlet inshore på samme bane som i 2021 med start og mål i Aarhus og offshore. Det er tilkendegivet at offshore banen bliver samme bane som den Bouwe Bekking og Emil Mide Beha Eriksen og besætningen sejlede i 2019, hvor der blev sat en skarp referencetid på 70 timer, 24 minutter og 21 sekunder i VO65eren Childhood II. Denne bane er 780 sømil lang og starter på vestkysten, runder Skagen, går med Kronborg om styrbord til Christiansø og Bornholm, syd og Gedster og gennem Storebælt til målet i Aarhus. Dermed tager den deltagerne forbi det vestligste, nordligste, østligste og sydligst punkt i Danmark. 

Nedtælling til tilmelding 
Fredag den 26. November - 'Black Friday' åbner tilmeldingen til Garmin Round Denmark Race. Her vil et begrænset antal billetter bliver solgt til en reduceret “Early Bird pris”. Inshore sejladsen starter for singlehand 18 juni, doublehand og fuldbesætning starter 19 juni. Offshore-banen forventes at state cirka to dage tidligere. Det hele planlagt til at kulminere i en stor sejlerfest, lørdag den 25. juni - hvor alle sejlere fra begge baner forventes tilbage i Aarhus.

Nyd denne flotte video om Round Denmark Race. 


Galleri




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *