fbpx

Contender, Kiel: Søren Dulong skriver sejlsportshistorie

Inkluder i Newsletter: Ja

Søren Dulong Andreasen vinder Contenderklassen i Kielerugen 2021 og Jesper Armbrust bliver nummer to.

Nu er det jo ikke første gang Søren Dulong Andreasen vinder i Kiel, og ser vi på historien, så er det faktisk sjette gang siden 2012, og samtidig tredje gang i træk, hvilket ingen tidligere har præsteret i Contenderklassen.

Nu kunne man foranlediges til at spørge om konkurrencen ikke er særlig hård i klassen, men nej - det er ikke tilfældet. Der deltager hvert år adskillige nuværende eller tidligere verdens- eller europamestre. I de senere år har især Max Billerbech, der især er hurtig i let vejr, og Christoph Homeier, der især er stærk i blæsevejr, ydet top konkurrence. I år var det så Alexander Gröhlich, der normalt også er hurtigst i blæsevejr, der endte på tredjepladsen.

Kielerugen 2021 - både kort og lang
Kort på den måde, at listen over antallet af gennemførte sejladser blev usædvanlig kort. Kun fem af elleve sejladser blev gennemført. Lang, da de mange aflyste sejladser betød megen ventetid.

Årsagen var, den tidligere her på Bådmagasinet omtalte - usædvanlig svage vind, som mange sejlere har oplevet i denne første uge af september.

Første sejlads lørdag startede godt med ca. 3-4 m/s fra nordøst, men i løbet af sejladsen døde vinden og syv ud af 29 startende nåede ikke i mål og så blev der ikke gennemført flere sejladser den dag. Søndag fine forhold til kapsejlads: 6-8 m/s fra øst og meget store bølger. Mange kæntringer, nogle materielle skader og en enkelt sejler, der måtte på skadestuen. Der blev gennemført fire sejladser. Mandag var prognosen vind på ca. 2 m/s. Men den ene udsættelse efter den anden og ingen sejladser blev startet. Tirsdag blev der forsøgt sejlet, men da næsten ingen kunne sejle ud til banen i den tynde luft blev forsøget opgivet, og resultaterne efter de i alt fem sejladser lørdag og søndag blev også slutresultatet.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *