fbpx

Contender EM: Det blev til to danske medaljer i Warnemünde

Related Articles: Contender EM - med danske favoritter, Contender EM: Jesper Nielsen helt i front inden fredagens sidste sejladser

To danske deltagere gav to danske medaljer ved EM i Contender, der netop er blevet sejlet i Warnemünde i Tyskland.

Jesper Armbrust, Aabenraa, vinder EM i suveræn stil efter at have ført stævnet fra dag ét – og Jesper sluttede faktisk af med at udbygge sin føring. Med hele fem prikker ud af serien på ni sejladser, vinder han med henholdsvis ni og 16 point foran de to forhåndsfavoritter - den tyske verdensmester Max Billerbeck, og den forsvarende europamester Søren Dulong Andreasen, Hellerup.

Alle forhold
Stævnet bød på flere forskellige sejlerforhold, og sejlerne fik prøvet udsættelse på land, både grundet for meget og for lidt vind. Særligt sidste-dagen viste sig udfordrende for flere, og kun cirka halvdelen af feltet nåede i mål i den kraftige vind og de høje bølger på Østersøen.

Disse forhold viste sig perfekte for de to danskere der sluttede på de to forreste pladser i sidste sejlads – det kan vel ikke gøres meget bedre?

Faktisk havde det været nok for Jesper blot at slutte foran Max Billerbeck, som faktisk har prøvet en lign duel med en dansker på samme kyst. For de Søren Dulong Andreasen vandr sit første EM tilbage i 2014, lå han også og kæmpede på nærmest Match Race agtig maner i sidste sejlads med Max.

Jesper har tidligere sejler europajolle og 470’er, men har de seneste ca 15 år sejlet i Contenderjollen, hvor det er blevet til en del medaljer - både EM og VM, men denne er Jespers første af guld.

Link til resultatliste her

Videointerview med den danske guldvinder Jesper Armbrust:Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?