fbpx

Contender: VM blev til EM - og med dansk føring

Onsdag aftes forsvandt EM-vinderchancen i fodbold, men i contender-sejlads lever den videre i bedste velgående. Jesper Armbrust fra Aabenraa startede stævnet med to førstepladser, og ligger stadig samlet 1'er efter fem sejladser, og med et lille hul på fem point, ned til en af de øvrige favoritter Max Billerbeck, og hele 13 point ned til den anden danske favorit Søren Dulong Andreasen.

EM sejles i Warnemünde på den tyske nordkyst, så de 79 deltagende joller kapsejler i Østersøen. Stævnet var oprindeligt, som tidligere omtalt her på Bådmagasinet, planlagt som et VM, men grundet indrejserestriktioner for ikke-EU-borgere blev det i sidste øjeblik, lavet om til et EM. Der er deltagere fra otte lande - herunder to danskere.

Tirsdag var første dag med EM-kapsejlads. Her blev sejlet to sejlader i mellemluft - begge blev vundet af danske Jesper Armbrust. Onsdag var der ikke nok vind til at gennemføre nogen sejladser, så torsdag blev der sejlet tre sejladser. Mange af de gode sejlere har lavet både gode og dårlige resultater i løbet af stævnet - faktisk er Jesper den eneste med en rimelig stabil serie udelukkende bestående af top-10-sejladser.

De to andre i top 3 - den nuværende verdensmester, tyskeren Max Billerbeck og den forsvarende europamester Søren Dulong Andreasen fra Hellerup, har begge en lidt tungere sejlads i deres fratrækkere.

Der er planlagt to sejladser fredag og to sejladser lørdag før en europamester kåres.

Link til resultatlisten her

Nyd stemningsvideo fra EM i Warnemünde:Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?