fbpx

CB66: Bork Bådelaug diskede op med overdådigt traktement - og hvilket race...

Bork Bådelaug lagde sidste weekenden farvande til årets andet CB66 stævne, og det var første gang klassen var samlet på den Jyske Vestkyst - men helt sikkert ikke sidste...Fra CB66 klassen har vi modtaget denne muntre og maleriske beretning - De har det helt sikkert sjovt i CB66 klassen, og så med godt race:


Bork Bay Battle

Alle talte om den berømte vestenvind og flere besætninger havde droppede corona slankekuren for vægtmæssigt at være klar til den kraftige vind. De 10 tilmeldte både kom fra hele landet, så der var godt gang i trailer kørslen med bådene. Nogle mere vellykkede end andre - hos 107/Donatelle eksploderede det ene dæk på halvvejen lige ved Odense. 

Der var advarsl om ujævn vej på motorvejen men da det fortsatte med at bumle afslørede et kik i sidespejlet blå røgskyer op fra venstre trailer dæk. Lykken stod dog besætningen bi da det skete lige ved en rasteplads, så et smut til den lokale T-Hansen løste problemet. I fremtiden vil man nok finde et reservehjul på 107's trailer.

Lørdag morgen var der ikke spor af den berømte vestenvind. Vi stod op til høj sol og fantastiske sejlforhold på Ringkøbing Fjord. Vinden blæste med jævne 5-7m/s fra SSV og da Bork Havn er placeret i sydenden af Ringkøbing Fjord, var der dømt ræs på fladt vand. Fralandsvinden betød dog også kraftig springende vind, og det føltes lidt som Pokemon Go, hvor skattekortet kun var delt ud til de lokale sejlere.

I løbet af dagen lærte vi fjorden bedre at kende og klassens berømte baneleder Henrik 'Hønse' Poulsen kørte trods vindspringene sejladserne som perler på en snor.

Efter dagens sejlads program var det dejligt at se 155/'Mænd der elsker kvinder' tilbage på førstepladsen efter et længere corona formdyk i sæsonen 2020.

Evigt hurtige 164/Dirty Diana fulgte tæt efter på andenpladsen og den sammensatte og halv lokale Bork/Kerteminde/Aarhus besætning på 134/Sort Samvittighed på en overraskende 3.plads.

Overdådigt 'treatment'
Traktementet i Bork Havn var overdådigt. Ikke alene havde Bork Bådelaugs kapsejlads team lavet madpakke samt eftermiddagskaffe og hjemmelavede chokolader til bådene. De stod også klar på land med godt humør, kaffe, hjemmebagte muffins, grillede pølser og en læskende forfriskning. Der var virkeligt skruet op for charmen i Bork Havn. Hovedsponsor på arrangementet var 'JA Sko' i Nørre Nebel samt støtte fra Bjergs Båd og Bilservice og pølser fra Havnekiosken. Fra CB66 klubben sender vi en tak i størrelse 49 for støtten til Bork Havn og stævnet.

Stemningen forblev høj under aftenens arrangement på Restaurant Sanne på havnepromenaden hvor Sanne selv stod for corona sikkerheden og opvartningen af sejlerne, og efter den lange corona prøvelse er stemningen i CB66 klassen tilbage på toppen, og i aftenens løb var der mange sejler- og røverhistorier som lige skulle fortælles.

Tryk og close race
Søndag morgen kunne vi endelig mærke vi var på Vestkysten. Med 12-15 m/s fra SSV blev der sat kaffe over til en omgang udsættelse og baneleder Hønse holdt øje med situationen.

Efter et par timers venten på land var vinden nede på 9-10m/s og Hønse kaldte til sejlads. På fjorden var forholdene gode til kapsejlads på det, trods vinden, relativt flade vand. I slutningen af første sejlads blæste det dog op igen og vi var tilbage i 12+ m/s. Det betød fuld var fart på læseren og her gælder det om at holde fart i båden. Med 14-16 knob er trykket i sejlene ikke voldsomme og båden planer ganske kontrolleret. Kommer man langsomt ud af en bomning stiger skødetrykket kraftigt og man kæntrer let så adskillige både fik 'lige' vasket mastetoppen undervejs.

Stævnet blev afgjort i en kontroversiel duel mellem 155/Mænd der elsker kvinder og 164/Dirty Diana. Ved top mærket havde 155 problemer med at falde hurtigt af og 164, der rundede lige efter, fik etableret indvendigt overlap under spiler sætningen. Straks herefter skar 164 i læen af 155, og tvang dem op på hårdt skærende kurs. Det er en giftig manøvre og kræver at alle mand hænger 100% i stropperne. 155 var ikke helt klar efter spilersætningen og lagde sig derfor om på siden.

Med overlap bagfra må man ifølge §17 ikke sejle højere end rigtig kurs og tilbage på land blev det diskuteret længe om 164 ikke var kommet en tak for højt op.

Resten af dagen blev aflyst og resultatet dermed 164/Dirty Diana på førstepladsen efterfulgt af 155/Mænd der elsker kvinder fulgt af det halvlokale hold 134/Sort Samvittighed på tredjepladsen.

Stor tak til Bork Bådelaug og deres dygtige kapsejlads team.

Efter det fantastiske stævne, er der ikke tvivl om at CB66 klassen vender tilbage til Bork Havn.

Link til resultatliste, og stort fotogalleri på CB66 website her

SLUT-FINALESeneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt