fbpx

DM Contender: Søren Dulong Andreasen gjorde det igen igen igen...

Fra formanden i Dansk Contender Klub JOn Møgelhøj, har vi her på redaktionen modtaget følgende herlige beretning fra Contender DM, som blev afviklet den forgangne weekend, med Hellerup Sejlklub som arrangør. 

Da de forsvarende danske mestre i fodbold, Brøndby, i 1987 tabte en pokalkamp til Skagen blev det betegnet som den største sensation i dansk sport. Det der skete på vandet ud for Hellerup i weekenden d. 26.-27. september var nok det modsatte.

Her vandt den lokale sejler Søren Dulong Andreasen DM for contender – i øvrigt for 17. gang - vi gentager lige, for syttende gang. Der har været andre vindere af det danske mesterskab siden Søren tog sit første i år 2000, men hovedsageligt de år, hvor Søren ikke har deltaget.

Sejr aldrig i fare
Det er jo ikke fordi Danmark ikke har verdenselitesejlere ud over Søren. Sølvmedaljevinder Jesper Armbrust har vundet flere medaljer til både EM og VM og var, sammen med Søren, også på podiet til årets Kieler Woche. Sørens sejr var dog aldrig rigtig i fare. Han vandt stævnet med syv point for ni sejladser. Kun i to af ni sejladser kom en anden end Søren i mål først – en reparation af trapezen, med en DNF til følge i en sejlads, og en enkelt andenplads, som begge kunne trækkes fra.

Eminent timing
At vi nåede at sejle ni sejladser, skal Hellerups gode baneteam med Christian Lerche i spidsen takkes for. Lørdag startede med absolut ingen vind og et Øresund fladere end et dansegulv. Vejrudsigten havde forudsagt vind fra kl. 14, så selvom der stadig kun var små krusninger på Sundet, så sendte banelederen os ud lidt i kl. 13. Og ganske rigtigt, kort før start kom fem-seks sekundmeter ned i bugten fra nord. Resten af dagen steg vinden lige så langsomt, så sidste af dagens fire sejladser blev sejlet i god vind – og med en retning der samtidig gav store bølger.

Svære forhold
Søndag var der god vind fra morgenstunden – samme retning, så stadig store bølger. For os der er blandt de større sejlere i klassen, var det virkelig fede forhold, men et par stykker måtte lige en tur i vandet.
Herefter droppede vinden, men bølgerne vedblev med at være store. Så dagens sidste tre sejladser blev der banket i bølger. Det er måske ikke helt optimale forhold for en contender – nogle af os havde i hvert fald svært ved at få fart i den lange jolle i denne del af stævnet. Hellerup Sejlklub havde fået lagt noget af en forhindringsbane til os søndag. Øresund var plettet med ryatæppe-tykke tangplamager. Fra contenderklassen skal der lyde et ønske om at få sat gang i ny nordisk køkken igen, så tangen skal spises og ikke sidde fast på roret. At sejle gennem en tyk tangklat i høje bølger og fire sekundmeter vind, det er noget der for alvor stopper en jolle.

Sidst vi havde DM i Hellerup – tilbage i 2018 – var der 27 deltagere. I år var der kun 19 til start, men dette skyldes Corona pandemien. Normalt har vi til de danske mesterskaber glæde af vores tyske naboer – blandt andet den forsvarende verdensmester Max Billerbeck fra Kolmar i Nordtyskland som ofte sejler stævner i Danmark – men i år var de alle ramt af coronarestriktioner, så stævnet blev sejlet kun med sejlere med bopæl i Danmark.

Ligesom vinderen ikke var den store overraskelse, så tegnede der sig også hurtigt et billede af resten af podiet. Allerede i de første sejladser stak de tre første sejlere af fra resten af feltet. Jesper Armbrust fra Aabenraa slutter nr. to og Thomas Mørup-Petersen fra Hellerup slutter nr. tre. Vinderen som bedste kvinde i klassen blev den danske OL-surfer Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus, som også sejler contender en gang i mellem – og hurtigere end de to andre, i øvrigt også hurtige, kvinder på banen.Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?