fbpx

Finnjollesejlerne nød Aarhus' flotte Sailing Center

Related Articles: Favoritterne bestod med bravour - se kæmpe fotogalleri fra Peter Brøgger
Inkluder i Newsletter: Ja

11 Finnjollesejlere mødte sidste weekend op i det meget fine Sailing Center på Aarhus Havn. Selve stævnet var back to basics for at sikre at forsamlingsforbud med mere blev overholdt, hvorfor der hverken var stævnekontor, skippermøde eller mange officials på banerne. Det fungerede upåklageligt med fint afviklede sejladser og pølser og øl efter sejladserne, lyder det fra Michael Staal - en af de meget aktive Finnjolle sejlere, som har sendt nedenstående referat fra nogle herlige dage i Aarhus. 

Fredagens tre sejladser blev afholdt i svag, langsomt aftagende pålandsvind, hvor det eneste sted man ikke skulle være, var på midten af banen. Første sejlads vandt Casper Elkær, mens Allan Hansen vandt den næste sejlads på et solidt forspring fra et eminent kryds. Otto Strandvig tog sig af sejren i fredagens sidste sejlads.

Fri pump
Lørdagens start var udsat til klokken 13, da vejrudsigten lovede vakuum om formiddagen. En beslutning som viser, hvor kompetent sejladsledelsen var. I de to første sejladser var der vind nok til, at dommerne gav fri pump, hvilket gav noget at lege med på lænserne. Otto Strandvig var ubeskeden nok til at vinde dagens tre første sejladser. Da søndagsvejret ikke var kendt, valgte sejladsledelsen at gennemfør en fjerde sejlads i meget udfordrende forhold, som Allan Hansen viste sig bedst til at gennemskue.

Et mønster?
Søndagsvejret viste sig mere frisk en forudsagt, og man skulle til venstre på krydset. Mest af alt skulle man have boatspeed til at komme over de krappe søer, og kunne hænge hele vejen til mærket. Lænserne var en fest. Første sejlads vandt Otto Strandvig knebent foran Jens Kristian Andersen. Starten til anden sejlads blev udsat indtil en kæntret jolle var på højkant igen. Første kryds og lænser var en gentagelse af første sejlads, men på andet opkryds fandt Allan Hansen lige et vindspring, som fik ham frem i feltet. Vinden i sidste sejlads kan bedst karakteriseres som ’svær’, og hvis der var et mønster, så er det endnu ikke gået op for deltagerne.

På podiet sluttede en stabilt sejlende Allan Hansen, Kastrup Sejlklub, på 2. pladsen, Otto Strandvig, KDY, som vinder og Martin Mikkelsen, Middelfart Sejlklub, på 3. pladsen.

Resultaterne fremgår af manage2sail her.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *