fbpx

DM Contender: Læse vindspring og fart var nøglen til succes

Stævnet i Aarhus var præget af let vind og mange vindspring. Så at kunne læse vindspringene og samtidig holde fokus på at holde farten igennem de skæve bølger, der fulgte kysten, og ikke vindretningen, var nøglen til at vinde.

Banelederen havde tjekket vejrudsigten og sørgede for at få fem sejladser igennem lørdag, så det ikke var et problem, da vi søndag morgen kunne kigge ud på en Aarhusbugt med vind til ligasejlerne lige foran havnen, men ellers ganske blankt længere nordpå, hvor Contender DM-banen skulle placeres. Efter to timers ventetid på land blev det besluttet ikke at vente længere og en præmieuddeling kunne gå i gang på baggrund af lørdagens fem sejladser.

Vinder af stævnet blev den nuværende verdensmester (og letvejrsekspert), tyskeren Max Billerbeck. Men da man i følge DS’ statutter ikke kan vinde et DM, så tager Søren alligevel DM-titlen igen. Søren valgte dog efterfølgende at forære sin præmie til Max, og sagde at han jo havde taget både titel og pokal foran Max i et tysk mesterskab tidligere. For i følge det tyske sejlforbund er det ikke en hindring for at vinde, at man er udlænding. (Det ene af de vedlagte billeder viser netop dette, red.). De to andre DM-medaljer gik til Jesper Armbrust, Aabenraa (sølv) og Jacob Kristensen, Hellerup (bronze).

Contenderklassen fik nydt de lækre forhold, Aarhus kan byde på efter opførelsen af det nye sejlsportscenter, og vi fik lov at have vores joller i den store hal. Det er luksusforhold, som man sjældent får som jollesejler. Så fra Contenderklassen skal der lyde en stor tak til Aarhus Sejlklub for et godt arrangement.

Link til resultatliste her 

contender sejlsportscenter

Contenderjollerne fik lov til at smage på herligheden, ved at kunne stå indenfor i Sejlsportscentret ved DM i Aarhus. Foto: Henning Wermuth Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?